fbpx
Kiekko

Hinaako Tommi Miettinen KalPaa ylöspäin sotkuisan kauden jälkeen? – Sihvonen: "Kapanen jätti nyt itse upottamansa laivan"

Kiekkokiuas pureutuu KalPan valmennusmuutoksiin. Sami Kapanen loikkasi Sveitsiin ja Tommi Miettinen nousee KalPan päävalmentajaksi.

KalPassa puhaltavat uudet tuulet. Pääomistaja ja -valmentaja Sami Kapasen johdolla homma ei lopulta oikein käynyt, mutta Kapanen pääsi hyppäämään Luganon päävalmentajaksi Sveitsiin.

Kapasen sopimus purettiin ja tilalle päävalmentajaksi nousee Tommi Miettinen, joka on valmentanut pelaajauransa jälkeen Mestiksessä ja KalPan junioreissa sekä ollut KalPan apuvalmentaja. Miettisen ja KalPan välinen valmentajasopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta ja sisältää option kaudesta 2021–2022.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen antaa Miettiselle mahdollisuuden näyttää kyntensä, kunnes on johtopäätöksien aika.

– Ensin täytyy nähdä Miettisen valmentamia ensimmäisiä pelejä, ja nähdä mikä on Miettisen asentama pelitapa KalPalle. Tähän mennessä hänestä on syntynyt vaikutelma vahvoja näkemyksiä kantavasta jääkiekkovalmentajasta. Miettiselle on annettava reilu mahdollisuus, mutta KalPan kannalta toivoisi, että Kapanen jättäisi avoimen valtakirjan Miettiselle päättää pelitavasta, Sihvonen sanoo.

– Jonkinlaisen “vankilan” Kapanen kuitenkin jätti Miettiselle, kun meni kaventamaan Niiralan montun kaukaloa. Niin kauan kunnes KalPa alkaa voittaa siellä, kutsun sitä vankilaksi. Näen tulevaisuuden silti KalPassa nyt hieman valoisammaksi.

Kapasen ajasta KalPan päävalmentajana, Sihvonen ei korkeita arvosanoja anna.

– Tietyllä tavalla Kapanen jättää nyt itse upottamansa laivan aika rumastikin. Muistan kun Sanoma-leiri julisti Kapasen Suomi-kiekon “pelastajaksi”. Nyt voisi sitten Sanoma-leiri tarkastella aika tarkasti, että mitäs Kapanen oikein pelasti. Kyllä se jäi nyt Tommi Miettisen tehtäväksi pelastaa KalPa-kiekko Kapasen jäljiltä. Ehkä Kapanen pelastaa nyt seuraavaksi Sveitsi-kiekkoa.

Mutta mistä kertoo suomalaisvalmentajien muuttoliike Sveitsiin? Sitäkin pohditaan Kiekkokiukaan studiolähetyksessä. Tervetuloa mukaan!

Menot