Kiekko

Pelilliset seikat kallistaneet vaakaa HPK:lle – Sihvonen: "Asetelma suosii Kerhoa"

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tarttuu tuoreeltaan kiinni HPK–TPS -ottelun jälkilöylyihin. HPK otti tuntuvan niskalenkin turkulaisista 2–1 -voitolla Ritariareenasta.

HPK:n ja TPS:n sarjalle on käynyt niin kuin laadukkaille pudotuspelien sarjoille tuppaa kolmansien ja viimeistään neljänsien pelien kohdalla käydä, eli löytyy: ikään kuin käsikynkkää pelaamisen uoma, tyyli ja ennen muuta ne kohdat, joihin puolin ja toisin yritetään iskeä.

Hämeenlinnalaisten ja turkulaisten kesken suorahyökkäyspelaaminen on käsillä olevassa sarjassa liki sivuseikka, sitä kautta ei haeta tulosta eikä sitä liioin juuri ole tarjollakaan. Tähteelle jäävät lähinnä hyökkäysalueen pitkät hyökkäykset versus puolustusalueen puolustuspelaaminen. Olen pitänyt, että tämä asetelma suosii Kerhoa, ja niin se onkin.

HPK:n kulmapeli on rakenteellista ja pitkin kautta treenattua; TPS:n vastaava on satunnaisempaa, väkinäisempää ja liikaa välillä yhtä kuin Kaapo Kakko. TPS yrittää ajoittain perinteisellä Meidän pelillä lyödä Kerhon kenttäpelimuotoa lyhytsyöttöpelillä – heikoin tuloksin.

Nähtiin tasainen matsi, jossa HPK oli hiukan niskanpäällä. Sarja on Kerholle katkolle perjantaina Turussa.

Lue myös: HPK on voiton päässä välieristä – TPS nurin Ritariareenan ottelussa

Asiasanat