Kiekko

Petteri Sihvonen nostaa hattua Jukka Jaloselle – ”Näin pitää päävalmentajan toimia”

Kuten jo tiedetään, Leijonien päävalmentajaksi palaavan Jukka Jalosen valmennustiimiin kuuluu jatkossa Kärppien mestarivalmentaja Mikko Manner, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ja KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.

Jalosen Leijona-valmennustiimin suhteen jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen nostaa peukkunsa ilmaan.

– Jukka Jalonen on katsonut keitä olisi saatavilla nuoresta polvesta ja päätynyt Antti Pennaseen ja Mikko Manneriin. Sitä ajattelua on helppo ymmärtää. Siinä on kaksi vahvaa ja näkemyksellistä tulevaisuuden valmentajaa. Näin pitää päävalmentajan koota tiimi, ei niin kuin alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa, jossa otetaan jotain entisiä NHL-pelaajia. Peukku Jaloselle, Sihvonen sanoo.

– Jalosen on kuitenkin johdettava näitä kahta näkemyksellistä koutsia. Mutta jos Jalonen pitää pojat ruodussa, hyvä voi tulla.

 

Pennanen on fyysisesti läsnä Leijonissa vain kaksi viikkoa HPK:n kilpailukauden aikana. Sihvonen kuitenkin muistuttaa, että Leijonat haasteineen ja paineineen kulkee kaiken aikaa Pennasen ja siten HPK:n matkassa.

– Ei voi sanoa, että Pennasen ajatukset menevät Leijonien käyttöön vain kahdeksi viikoksi. Kyllä ne enemmän tai vähemmän ovat siellä 365 päivää vuodessa, Sihvonen toteaa.

Siksi HPK:n ympärillä on enemmänkin kysymysmerkkejä.

– Nyt HPK on tilanteessa, että on arvoituksellista, mikä on sarjatilanne kun Pennanen lähtee käymään maajoukkueen matkassa. Meneekö hyvin vai ollaanko jopa katastrofin äärellä? Ollaan siis sattuman äärellä, onko tämä hyvä asia vai onko tästä jopa raa’asti haittaa.

 

Vaikka Mikko Manner valmensi Kärppien lisäksi jo viime kaudella Leijonissa apuvalmentajana, hän onnistui voittamaan Suomen mestaruuden Oulussa. 

Sihvonen sanoo, että HPK ei kuitenkaan ole Kärpät, ei resursseiltaan, eikä henkilöstöltään. Siksi Pennasen tilanne ei ole verrattavissa Mannerin tilanteeseen.

– Valmennustiimi pitää kasata niin, että miltä tahansa voitaisiin kutsua päävalmentaja pois ja silti olisi kaksi niin kovaa kaveria, että toiminnan taso ei putoa. HPK:ssa näin ei ole, Sihvonen alleviivaa.

– Valmennustiimeissä on iso ero Kärppien ja HPK:n välillä, kun Manner ja Pennanen poistuvat seurajoukkueistaan Leijonien käyttöön. Esimerkiksi (Kärppien apuvalmentaja) Lauri Mikkola voi jonain päivänä olla Kärppien päävalmentaja. HPK:ssa taas Timo Turusessa ja Antti Miettisessä en näe samaa, Sihvonen sanoo.

 

 

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic