Kiekko

Petteri Sihvonen tuli kaapista ulos jääkiekon väkivaltakeskustelussa

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa Petteri Sihvonen tunnustaa yllättävän asian. Sihvonen tunnetaan monesta asiasta, mutta myös siitä, että hän on puolustanut tappeluita ja jääkiekon väkivaltakoodia.

Nyt Sihvonen tekee yllättävän teon, tulee kaapista ulos ja sanoo, että tappelut eivät kuulu jääkiekkoon.

– On myönnettävä, että en minä koskaan ole ollut tappeluiden kannattaja. Se on ollut omallatunnollani jo kymmenen vuotta. Olen v-koodia puolustanut siksi, että lajin autonomian täytyy olla kunnossa. Kukkahattusedät eivät voi Arkadianmäeltä määrätä mitä jääkiekossa saa tehdä tai ei. Mutta ei, tappelut eivät jääkiekkoon kuulu, Sihvonen sanoo.

Aihe nousee esiin, kun Kiekkokiukaassa pohditaan, onko HPK:n Miro Karjalaisen kolmen ottelun pelikielto ja TPS:n Jonne Virtasen kahden ottelun pelikielto linjassa suhteessa esimerkiksi päähän kohdistuneista taklauksiin.

Se on Sihvosen mielestä kuitenkin merkillepantavaa, että Karjalainen on tapellut tällä kaudella useamminkin. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen on tuominnut esimerkiksi KalPa-ottelussa Karjalaisen tappelun Karjalaisen ”omaksi missioksi”.

– Jos kyse on siitä, että Karjalainen on toiminut uppiniskaisesti, se tarkoittaa että Pennaselle voi ojentaa verokortin käteen, mikäli auktoriteetti ei riitä tulokaspakin suitsimiseen. Pennanen on todennäköisesti valehdellut, ettei sellainen kuuluisi hänen arvoihinsa. Mutta voimalla uhittelu alkaa keinona kyllä olla jo vähentymään päin.