fbpx
Kiekko

Petteri Sihvoselta hurja ajatus jääkiekon kehittämiseksi pelinä – "Uskon, että tämä typeryys loppuu ehkä vuonna 2022"

Pelin evoluutio herättää keskustelua aika ajoin suomalaisessa jääkiekkojulkisuudessa, mutta konkretia on vähissä.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen vetää Kiekkokiuas-studion Taktiikkataulu-osiossa kovaa ehdotusta kehiin fläppitaulu toisessa kädessä ja tussi toisessa.

Varoitus: Nyt ollaan jääkiekon pallopelikeskustelun syvyyksissä.

– Lätkässä parhaat seurat tekevätkin sitä, että miesylivoimaa saadaan sinne missä on tapahtumia. Yksi ajatus siihen olisi pelata jalkapallosta tuttua rondoa. Parin viime vuoden ajan rohkeus suomalaisessa jääkiekossa on hävinnyt, mutta jos uskallettaisiin pelata enemmän, voitaisiin luoda enemmän ylivoimaisia tilanteita. Ei jääkiekkoa voi suoraan jalkapalloon verrata mutta jotain sieltä voisi hyödyntää, Sihvonen kertoo ja esittää ajatuksensa taktiikkataululle.

Sihvosen mielestä jääkiekkoa pelataan isossa kuvassa tällä hetkellä vastoin universaaleja pallopelilakeja esimerkiksi pitkin syötöin tai päätyyn kiekkoa heittämällä.

– Uskon, että tällainen ajatus tulee murtamaan pakkien “pintsaamis”-ajatuksen, ja se tulee näkymään ehkä vuonna 2022.

Mitä on pakkien “pintsaaminen”, sen Sihvonen avasi viime viikolla Kiekkokiukaalla. Sen videon voit katsoa tästä linkistä.

– NHL:ssä peli on niin bisnesorientoitunutta, että harva uskaltaa tehdä toisin kuin nyt tehdään. Valmentajat ovat siellä nostaneet kätensä pystyyn ja heikoimmat valmentajat Suomessa apinoivat sitä, mitä muualla tehdään. Mutta harvoin siitä syntyy peliä kun sentterikin lähetetään ylös ja laiturit ovat jo siellä surman suussa. Kyllästyttää välillä miten typerästi tätä lajia pelataan, Sihvonen pamauttaa.

Koko keskustelu kokonaisuudessaan tästä linkistä:

 

 

Menot