Kiekko

Petteri Sihvoselta yllättävä myöntyminen – "Olimme pitkälti väärässä SaiPan suhteen"

Kiekkokiuas oli hyvin krittinen SaiPan suhteen kauden alussa. SaiPa on päävalmentaja Tero Lehterän johdolla kuitenkin saavuttanut runkosarjassa odotettua paremman sijoituksen seitsemäntenä.

– Olimme aika pitkälti väärässä. Jääkiekko varaa aina paikan sellaiselle joukkueelle, joka taistelee illasta toiseen. Lehterä sääti myös puolustuspelaamista, mutta hyökkäyspelaamisessa ei ollut mitään sen ihmeellisempää. Ennen muuta sellainen asetelma, jossa pelaajat olivat tuomittu pahnan pohjimmaiseksi yksilöinä ja joukkueena, on ruokkinut. Lehterä on saanut ilmapiirä valmennettua, koska peli ei ole näyttänyt suuria ihmellisyyksiä, Sihvonen sanoo.

Pelicansin pitkä projekti Petri Matikaisen johdolla huipentuu nyt tähän kevääseen. Sihvonen ei ole Pelicansista vakuuttunut.

– Matikainen on vetänyt Pelicansia nyt useamman vuoden. Mutta yhtä monta kautta kun on ollut, on ollut yhtä monta pelikirjaa. Muutenkin valmentaminen kaksikolta Matikainen-Nurminen tuntuu perustuvan uhoon, mikä vaikuttaa itsekkäiden valmentajien toiminnalta. Matikainen on jo yli 50-vuotias mies, mutta vielä minulle ei ole selvinnyt mikä on se hänen jääkiekkonsa, Sihvonen pumppaa.

– On mielenkiintoista nähdä miten Pelicans lähtee nyt sotkemaan SaiPan kuvioita. Siitä tässä on kysymys. Jos SaiPa pystyy pelaamaan säällistä lätkää, SaiPa vie. Jos lähdetään mukaan koohottamiseen ja eteenpäin heittelyyn, sitten saattaa käydä niin, että Pelicansilla on sauma.

 

Päivän lehti

12.7.2020