Kiekko

Petteri Sihvosen löyly yltyy Stanley Cupin finaalien tasosta: "Suoraan sanoen kuraa!"

Washington Capitals on ottanut vahvan otteen Stanley Cupista. Se johtaa otteluvoitoin 3-1 tuhkimotarinamaisesti finaaleihin saakka kulkenutta Vegas Golden Knightsia.

Viides finaali, jossa Capitalsilla on ensimmäinen mahdollisuus nostaa pokaali käsivarsilleen, pelataan torstain ja perjantain välisenä yönä.

Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä Capitalsin niskalenkki kertoo kahdesta asiasta.

– Yhtälö on aika yksinkertainen. Pelaajamateriaali on parempi ja pelitapa on monipuolisempi ja järkevämpi. Vegasin pystysuunnan jääkiekko on nyt vihdoin löytänyt kesyttäjänsä. Se kertoo nyt NHL:n heikkoudesta, että Vegasin tuhkimotarina on kestänyt pitkään, Sihvonen tykittää.

– Ei missään vakavasti otettavassa pallopelissä voida pelata niin, että annetaan kiekko ehdoin tahdoin vastustajalle. Pelivälineestä luovutaan miten sattuu. Peli on eräällä tavalla täysin mieletöntä. Se on kuin heittäisi hohtimet kaivoon.

– Se on suoraan sanoen kuraa, Sihvonen tykittää.

Keskustelu etenee myös siihen, tarvitaanko NHL:ssä eurooppalaista antiteesiä peliin, että muutosta peliin voi tulla.

– NHL:stä on tullut tällainen GM-keskeinen sarja, manageripeli. Se joukkue voittakoon, jossa GM onnistuu parhaan joukkueen kasaamaan. Valmentajat eivät näin ota riskejä ja peli on suht samanlaista harmaata mössöä.

NHL:n valmentajien tason voi mitata kysymällä itseltään, valmentaako NHL:ssä maailman 31 parasta päävalmentajaa?

Sihvosella on tähänkin vastaus valmiina.

– No ei todellakaan valmenna. Kyllä jalkapallossa valmennetaan yli maarajojen, mutta NHL on jotenkin hämmentävän sisäsiittoinen järjestelmä. Suhteilla on liian iso merkitys valmentajavalinnoissa. Näin vesi seisoo kaivossa ja peli ei kehity. Tämä on pienen lajin ongelma, jossa kilpailua ei ole riittävästi. Kaikkien ihailevat katseet menevät NHL:n suuntaan, mutta toiminta on monelta osin heikkoa.

 

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic