Kiekko

Petteri Sihvosen niputus Kerhon avausryöstöstä – “Suvereeni peli HPK:lta”

HPK haki puolivälieräsarjan avausvoiton TPS:stä 3–2 -vierasvoitolla Turusta. Petteri Sihvonen näki HPK:n esittäneen kypsän ottelun ryöstöretkellään.

HPK otti jo ennen ottelun alkamista yhden voiton TPS:stä: TPS:n valmennustohto oli päästänyt irti omimmasta kiekkokontrollilätkän konseptistaan pelisuunnitelmassaan. TPS pelasi vuolaasti eteenpäin eikä hakenut saumoja pysäyttää peliä kiekon kanssa.

Vuorostaan Kerho pelasi suurin piirtein niin kuin se on pelannut viime aikoina – aktiivisesti reagoimalla eri rytmein ynnä ripauksen prässiään pakottaen turkulaisten päälle. Kerhon peliote vieraskaukalossa oli ottelun alussa varsin itsetuntoinen.

HPK oli suvereeni kaksi ensimmäistä erää; kiekonhallinta oli Kerholle prosentein 55-45, lukemat ovat rajut. Kerhon vahvuus oli jälleen kerran vyöryttelevä hyökkäysalueen hyökkäyspeli.

Kolmannessa erässä Kerho suojeli varsin tyylikkäästi 3-2-johtoaan sen jälkeen, kun TPS:n Ilkka Heikkinen oli kumauttanut ylivoimalla kavennusmaalin. Konsti oli selkeä: sopivasti pitkiä hyökkäyksiä, kourallinen purkukiekkoja, tukku kovia oman alueen puolustuspelejä ja alivoimalla kuolemaa halveksivia uhrauksia a la Robert Leino ja Otto Paajanen.