Kiekko

Pikkuleijonat turnausvoittoon Hämeenlinnassa

Pikkuleijonien joukkue teki kovan tempun Hämeenlinnan turnauksessa voittamalla turnauksen ykkössuosikkina pidetyn Ruotsin jatkoajalla. Lopulta se merkitsi myös sitä, että Suomi otti turnausvoiton.

Ottelu alkoi kuitenkin Suomen kannalta murheellisesti, kun Pikkuleijonien puolustus päästi Jonas Berggrenin purjehtimaan paraatiovista maalipaikkaan, eikä Berggren erehtynyt.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Tommi Niemelä myönsi, että joukkueella oli vaikeuksia saada konetta käyntiin. Suomi sai pelata myös ylivoimaa runsaasti, mutta tehot jäivät varsinaisella peliajalla uupumaan.

– Ensimmäiseen erään oli huono, vähän pehmeä lähtö. Näkyi, että ei ihan menty kuten aiemmat pelit. Toisessa erässä oli pientä huolimattomuutta ja teimme tyhmiä kiekollisia suorituksia ja Justus Annunen piti meitä pystyssä mahtavilla torjunnoilla, Niemelä sanoi.

 

Pikkuleijonien nippu ei lannistunut, vaan nousi kolmannessa erässä tasoihin Arttu Nevasaaren osumalla.

Jatkoajalla Suomi Lassi Thomson sivalsi ottelun ratkaisun 2-1 -maalilla ylivoiman loppuhetkillä.

Nousu voittoon oli Niemelän mielestä osoitus joukkueen luonteesta.

– Mahtava nousu, mahtava voitto. Emme ole voittaneet Ruotsia kuin kerran kolmen vuoden aikana. Osoitimme itsellemme, että olemme menossa oikeaan suuntaan.

Turnausvoittajan oli helppo hymyillä, varsinkin kun se oli Niemelän ensimmäinen turnausvoitto tässä ikäluokassa. Niemelä näki turnauksen olleen kokonaisuutena erinomainen. Pikkuleijonien teemana turnauksessa oli, että hyvän ja huipun ero on merkittävä.

– Hyvän voi tehdä aika moni, me halusimme olla huippuja. Usko on ollut kaiken aikaa, että kun näin pelataan, voitamme pelit. Olen tyytyväinen joukkuehenkeen ja päivittäiseen tekemiseen.

Niemelä oli tyytyväinen ennen muuta pelin kehittymiseen. Jääkiekko on valintojen peli, jossa pelaajien on ymmärrettävä mihin ratkaisut johtavat. Tässä turnauksessa Pikkuleijonat osoitti pelillistä järkevyyttä.

– Pelissä täytyy näkyä tietyt rytmit ja hyökkäys- sekä puolustussuuntaan on omat jatkumonsa. Pyritään menemään nopeasti kun on sen paikka, ja otetaan peliä haltuun rytmittämällä, kun on taas sen paikka. Saimme otettua pois vastustajien aseita omalla hyökkäyspelillämme.

Yksilötkin onnistuivat.

– Koko puolustusosastomme oli kokonaisuutena erinomainen molempiin suuntiin. Hyökkäyspäässäkin oli paljon ylisuorittamisia suhteessa siihen, mitä he ovat aikaisemmin esittäneet.

 

Niemelä esitti lopuksi kiitoksensa Hämeenlinnan turnausjärjestelyistä.

– Kaikki on toiminut hienosti. Kiitokset kuuluu kaikille hämeenlinnalaisille, jotka ovat turnausta järjestäneet. Vihdoin pääsimme kotiin esiintymään ja laitettiin sitten parasta pöytään, Niemelä kiitteli.

Turnauksessa ei nähty yhtään HPK:n pelaajaa, mutta Niemelän mukaan hämeenlinnalaisetkin ovat luupin alla.

– Kahta pelaajaa seuraamme kaiken aikaa. He ovat siinä kintaalla ovatko he kansallisen tason vai kansainvälisen tason pelaajia. HäSa

Päivän lehti

12.7.2020