Kiekko

Pilataanko jääkiekon tv-lähetykset arvottomalla ilveilyllä – "Jethro ja Hedberg eivät kuulu jääkiekkoon!"

Jääkiekon Liigan televisio-oikeudet siirtyvät Telialle ensi kaudeksi. Telian johdosta on esitetty Head of Hockey -tittelillä esiintyvän Olli-Pekka Takasen suulla, että ”lähetysten sisältöpuoli viedään pelkästä asiantuntevuudesta viihteellisyyteen päin.”

Kiekkokiukaalla jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen toivoo, että Telian ratkaisu ei ole sama kuin TV Viiden ratkaisu oli Pyeongchangin olympialähetyksissä.

– Sen ymmärtää jokainen, että Jethro Rostedtilla ja Sami Hedbergillä ei ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa. Toivottavasti Telia ei lähde tällaiseen. Pahin esimerkki oli kuitenkin pahimmillaan Sanomien tuote, siinä ei ollut viihdettä eikä asiantuntemusta, Sihvonen arvioi.

Kiekkokiukaalla pohditaan myös sitä, että Pyeongchangin olympialaisissa kansa kehui vuolaasti kyllä Ylellä Sami Jauhojärven asiantuntemusta, mutta harvemmin Hedbergin ja Rostedtin ilveilyä.

Miksi ostetaan kalliita urheilun tv-oikeuksia, jos lähetyksissä halutaan viedä huomio pois itse urheilulta? Eikö urheilu itsessään täytä viihteen kriteerit?

– Urheilu itsessään on parasta viihdettä. En ole muualla maailmassa törmännyt tällaiseen pelleilyyn. Pahinta pelätään ja parasta toivotaan – ettei nähdä mitään helppoheikkileikkiä.

 

 

 
 

Päivän lehti

12.7.2020