Kiekko

Pitääkö Juhani Tamminen liputtaa jo varikolle? – ”Tuntuu pahalle katsoa miten hän ajaa itseään nurkkaan"

 Suomalaisen jääkiekon tunnetuimpiin persooniin lukeutuva Juhani Tamminen on ollut esillä viime aikoina tiiviisti, mutta entistä vähemmän jääkiekkoasioiden vuoksi.

Tamminen on viimeksi julkisuudessa rähinöinyt Tuomas Enbusken kolumnista Iltalehdessä ja selostaja Niki Juuselan polttarivideosta.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä Tammisen tarinan viimeisimpiä lukuja on kirjoitettu synkeällä musteella.

– Joskus 90-luvulla Tamminen oli meidän nuorten valmentajien valmentaja studiossa ensiluokkaisella työllään. Hän inspiroi meitä ja nosti yhdessä Tapio Suomisen kanssa studiot omiin sfääreihinsä. Kunnioitan sitä Tammista valtavasti, Sihvonen sanoo Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa.

– Mutta nyt Tammisen liepeillä on surullinen kaiku. Tuntuu pahalle jääkiekkoihmisenä katsoa tätä, miten Tamminen ajaa itse itseään nurkkaan. Aurinkokuninkaan kohdalla voisi sanoa, että aurinko näyttää jo leimahtaneen viimeisen kerran. Nyt enää vain ohut lanka yhdistää Tammista ylipäätään jääkiekkoon.

Sihvosen muistuttaa, että Tamminen oli vuosikymmeniä jääkiekon puolustaja. Nyt on tultu tilanteeseen, jossa jääkiekkoa pitää jo puolustaa Tammiselta.

Sihvosen mielestä erityisesti Tammisen leijonakapteeniuden käyttäminen brändin puolustamisessa on asia, jota ei tule hyväksyä.

– Ei minua henkilökohtaisesti haitannut esimerkiksi se, miten Tamminen pukeutui Maikkarilla. Se mikä minua ärsyttää on, että hän puolustaa brändiään ja sotkee siihen leijonakapteeniuden. Siinä kulkee raja.

– Ei Saku Koivu teutaroisi julkisuudessa koskaan vetoamalla olevansa kapteenien kapteeni, Sihvonen paheksuu.

Sihvosen mielestä suurin syy Tammisen putoamisessa kelkasta on kuitenkin muualla.

Mikä se syy on?

Se selviää Kiekkokiukaan videostudiossa.