Kiekko

Pitäisikö Ässien erottaa urheilujohtaja Jari Korpisalo, Petteri Sihvonen? – “Hänen pitää itse ymmärtää viheltää peli poikki”

Kiekkokiuas on seurannut tarkkaan Ässien ympärille kietoutuvaa sekasotkun verkkoa jo siitä asti, kun edellinen päävalmentaja Jyrki Aho erotettiin. Tilalle tuotiin urheilujohtaja Jari Korpisalon ystävä Mikael Kotkaniemi, jonka näytöt tällä kaudella ovat vähintäänkin heikot. Ässät on selkeästi sarjan viimeisenä. Lisäksi ympäriltä myös toimitusjohtaja Eeva Perttula on saanut lähteä.

Ässien puhdistus on haastavaa, koska Kotkaniemelle ja urheilujohtaja Korpisalolle on myönnetty jatkosopimukset – ja irtisanomiset maksavat, erityisesti juuri Ässien taloustilanteessa.

Mutta maksaisiko Korpisalon ja Kotkaniemen jatkaminen lopulta Ässille enemmän?

– Yksi hinta on jo Porin Ässien periaatteiden myynti, jos tällä tasolla annetaan suorittavan portaan huseerata. Tämä on jo periaatteellinen kysymys, jos siellä pistetään edellinen päävalmentaja ilman syytä ulos ja palkataan tilalle kaveri.  Turha urheilujohtajia valmentajan yläpuolelle on palkata, jos heillä ei ole mitään vastuuta, Petteri Sihvonen pamauttaa.

– Kaikkein tyylikkäintä olisi, jos Korpisalo itse ilmoittaisi, että tämä olisi tässä. Tästä viisastuneena hänet voitaisiin uudestaan ottaa johonkin toiseen organisaatioon. Nyt kierre on itse aiheutettu ja siksi hänen olisi itse ymmärrettävä milloin pitää viheltää peli poikki.

– Valmentaja ei tällä hetkellä pysty valmentamaan voittavaa jääkiekkoa. Ei ratkaisu voi olla aina, että lisää ja lisää pelaajia vain, kun peli on organisoitu miten sattuu. Jos tämä joukkue olisi paremmin valmennettu, se pärjäisi.

Ässä-lähtöinen suurlupaus Jesperi Kotkaniemi on pelannut Montrealissa NHL:n alkukaudella hyvin ja nyt näyttää siltä, että päävalmentajan poika ei tule tällä kaudella pelastamaan Ässiä.

Sihvosta ei houkuta ajatella koko skenaariota, että nuori mies viskattaisiin Ässä-kaaoksen keskelle.

– Melkein haluaisin olla vastaamatta tähän mitään, ei viimeinen oljenkorsi voi olla se, että pojan pitäisi tulla isän sotkuja selvittämään.