fbpx
Kiekko

Pitäisikö HPK:n sorvata päävalmentaja Pennaselle jatkosopimus? – Sihvonen: "Yksi tärkeä keskustelu on kuitenkin käytävä"

KUVA: Tomi Vesaharju

Kiekkokiuas paneutuu HPK:n alkukauteen, sen tekemiin pelitapavalintoihin, jotka eivät ole lähteneet kivuttomasti liikkeelle.

– Ongelmapää on nyt vieraspelaamisessa. Tein tilastot HIFK:ta ja Kärppiä vastaan ja voidaan puhua lähes ammattivirheestä päävalmentaja Antti Pennasen osalta. Ei tuon tasoisia joukkueita vastaan voi vieraskentällä lähteä myöhästellen prässäilemään noin. Se on sama kuin ilmoittautuisi häviämään pelin, Petteri Sihvonen laukaisee.

– Uskon, kuitenkin, että Pennanen vielä tekee oikeat johtopäätökset ja taipuu tässä asiassa.

Kiekkokiuas epäilee, että HPK tulee etenemään päävalmentajapäätöksessä jo lokakuussa.

Mutta pitääkö Pennasen kanssa tehdä jatkosopimus? Sihvonen uskoo Pennasen olevan jatkosopimuksen suhteen vahvoilla.

– En missään nimessä sano, että Pennaselle ei pitäisi tehdä jatkosopimusta. Se pitää suhteuttaa siihen, että mitä on tarjolla. Valmentajamarkkinat ovat kohtalaisen kuivat. Mutta se keskustelu olisi hyvä käydä, että millaista peliä HPK:ssa tulee pelata, ettei aina vedetä joka kausi jotain kania hatusta. HPK on perinteikäs seura, eikä tällaisia itsenäisiä irtiottoja voi jatkuvasti tehdä. Se keskustelu on käytävä urheilujohtajan (Mika Toivola) ja päävalmentajan välillä, ettei päävalmentaja mielivaltaisesti muuttelisi kurssia, Sihvonen sanoo.

Katso koko keskustelu Kiukaan studiolähetyksestä:

 

Menot