Kiekko

Porissa pamahti – tuovatko kovat pelaajahankinnat mukanaan menestyksen?

Ässät kohautti tekemällä kovia hankintoja kotiuttaessaan omia poikiaan, Jarno Kärjen ja Sakari Salmisen. Molemmat ovat pelaajia, joita ei tarvitse kotiyleisölle esitellä. 

Kiekkokiuas-studio nostaa hattua Poriin mielenkiintoa nostavista hankinnoista, mutta pohtii tarkkaan sitä, mitkä ovat hankintojen syy-seuraussuhteet.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä Ässät on tehnyt SM-liigassa keskimääräistä parempaa työtä, mutta nyt odotukset nousevat uusiin sfääreihin.

– Tullaan mielenkiintoiseen psykologiseen seikkaan Ässien tiimoilta. Odotukset nousevat ja väistyvä päävalmentaja Jyrki Aho saa joukkueen, jolla voi voittaa, Sihvonen petaa. 

– Aho on varmasti ollut mielimurteissaan, ettei saa jatkaa, mutta nyt hän voi päästä kuuden sakkiin runkosarjassa ja sen jälkeen alkavat uudet pelit. Mutta jos menestystä tulee, se taas ei ainakaan ensi kaudella todennäköisesti päävalmentajaksi astuvan, nykyjoukkueen apuvalmentajan, Mikael Kotkaniemen tilannetta helpottaisi.

Sihvonen muistuttaa, että Liigassa menestys ei toteudu ainoastaan lompakon nyörejä venyttämällä.

– Nyt menestystä lähdetään pakottamaan Porissa. Faninäkökulma on se, että uskotaan menestyksen tulevan vain pelaajahankinnoilla. Mutta nyt Ahon pelikirjakin joutuu testiin. Saadaanko sieltä kilpailuetua?

Riittävätkö Ässien palikat vieläkään kärkijoukkueiden joukkoon?

Vastauksen saat Kiekkokiuas-studiosta. Tervetuloa lauteille.

 

Päivän lehti

12.7.2020