Kiekko

Raju takaisku paljasti Kärppien haavoittuvaisuuden – Sihvonen: "Tällainen ei ole suurseuratoimintaa"

Ennen neljättä Tapparan ja Kärppien peliä kyseltiin, voiko Tappara vielä nousta sarjan 3-0 ottelutappiolukemista Suomen mestariksi. Minä esitin kurillani luultavasti oikeamman kysymyksen: Vieläkö Kärpät kykenee ottamaan sen yhden tarvittavan ja puuttuvan voiton, että se kruunattaisiin mestariksi?

Juuri nyt näyttää, että osin retorinen kysymykseni osui sittenkin aivan oikeaan. Tällä tietoa näyttää vahvasti siltä, ettei Kärpät pysty kaivamaan enää voiton voittoa Tapparasta.

Ennen loppuottelusarjan alkua tein armottoman huomion: suurseura Tappara lähtee finaalipeleihin suurseuran pelaajakokoonpanolla; ja vuorostaan suurseura Kärpät ei pelaa suurseurakokoonpanolla.

Ei finaalisarjaan voi periaatteessa lähteä voittamaan, jos pelaa, kuten Kärpät, otteluja kuudella puolustajalla. Jos yksi pakki putoaa kokoonpanosta, kuten Jani Hakanpää eilen, edessä on tekemätön paikka Tapparan tasoista ryhmää vastaan.

Jokin on pielessä, jos ykkösylivoimaa pelaa kauden mittaan seuran A-junioreissa esiintynyt Radek Koblizek. Koblizek tuurasi ylivoimassa Ville Leskistä, joka näytti luistelevan jäällä ainoastaan yhdellä jalalla potkien. Tällainen ei ole suurseuratoimintaa.

Tappara oli aivan suvereeni finaalisarjan neljännessä pelissä kaikilla pelaamisen mahdollisilla tasoilla. Tapparan voittomaalilukemat 2-0 mairittelevat Kärppiä.

Finaalisarja jatkuu jo tiistaina. On suuri ihme, jos Kärpät palautuu sarjan viidenteen peliin niin, että se kykenee pelaamaan ottelun ja koko sarjan voitosta säällisellä tavalla.

Näyttää vahvasti siltä, että sarja sitten aikanaan jatkuu kuudennella matsilla Hakametsässä.

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic