fbpx
Kiekko

Kiekkokiuas: Riskipeliä pelanneen Jarmo Kekäläisen Columbus taiteilee playoff-menestyksen suhteen ohuen langan varassa

Columbus Blue Jackets taistelee runkosarjan kalkkiviivoilla pudotuspelipaikan varmistumisesta. Pelkkä pudotuspelipaikka ei kuitenkaan riitä, vaan pudotuspeleissä on menestyttävä tai GM Jarmo Kekäläisen jättisatsaukset NHL:n siirtotakarajalla asettuvat kyseenalaiseen valoon.

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen teki kovia peliliikkeitä NHL:n siirtotakarajalla ja hankki läjän uusia pelaajia, joista nimekkäimmät ovat Ottawasta naaratut Matt Duchene ja Ryan Dzingel.

– Puolustan Kekäläistä siinä mielessä, että hankinnat olivat aika nerokkaita ja ne tuotiin hyvin rakennetun joukkueen perustan päälle. Toki on totta, että mukana on myös nyt tai ei koskaan -asetelma, Sihvonen sanoo.

– Ongelma kuitenkin on siinä, että Blue Jacketsin peli ei oikein käy. Kekäläinen voi hankkia sinne ketä tahansa pelaajia ja pelata manageripelejään kuten fanit tekevät. Mutta manageripeleissä on yksi ongelma, niissä ei valita valmentajaa. Ja juuri siitä kaikki kiikastaa.

Sihvosen mielestä John Tortorellan valmentama jääkiekko ei riitä enää NHL:ssä kärkijoukkueiden kyydissä.

– Kekäläinen on tietyllä tapaa avainhenkilö, mutta Kekäläinen saa itsestään parhaan irti vain jos hän palkkaa sinne valmentajan, joka peluuttaa säällistä jääkiekkoa. Tampa Bay on tällä hetkellä NHL:n pelin evoluution kärkijoukkue, mutta Columbus on janan toisesta ääripäästä. Ei Columbus ole mukana jääkiekon innovatiivisessa kehittämisessä, Sihvonen sanoo.

Kekäläinen on vaikeassa raossa, sillä jos kausi päättyisi epäonnistumiseen, Tortorellan potkut saattaisivat mahdollisesti uhata jopa suomalaiskiekkojohtajan asemaa, jos niihin päädyttäisiin. Sitä Sihvonen ei toivo, päinvastoin.

– Siinä saattaisi lähteä GM:nkin tuoli alta. Suomalaisten pitäisi pystyä pitämään jalkaa NHL:n oven välissä ja parhaiten sitä pitää kiistatta yksi Suomi-kiekon merkittävimpiä henkilöitä – Kekäläinen. Tortorellan voisi heittää pois, mutta jos pesuveden mukana menee hyvä GM, Kekäläinen, se ei ole hyvä asia. Silti olisi tärkeää, että pohjaa menestykselle rakennettaisiin myös pelianalyysin kautta.

Menot