Kiekko

Risto Dufvan potkut kertovat laajemmasta ongelmasta Liigassa – "Valta ei voi keskittyä liikaa yhdelle henkilölle"

Kiekkokiuas-studiossa paneudutaan Mikkelistä jysähtäneeseen yllätyspaukkuun, eli päävalmentaja Risto Dufvan lähtöön Jukureista. 

– Jukureita pidettiin yhtä kuin Risto Dufvan valtakuntana, siksi tämä oli yllätys. Tätä täytyy katsoa laajemmissa silmänaloissa, tässä tuli ehkä käänne sellaiseen asiaan, että suomalaisessa jääkiekossa valmentajille on kertynyt liikaa valmentamisen ulkopuolista valtaa, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen sanoo.

Sihvonen näkee, että Dufva on ainakin ollut yksi suomalaisen jääkiekon taitavimpia valtapelureita.

– Nyt Jukureissa kriisiytyi kaikki seikat mitä vain voi kriisiytyä, kun valtaa keskittyy liikaa yhdelle henkilölle. Kyllä siinä kärsii valmentaminen ennen muuta. Se on jo kova tehtävä, sitä pitäisi arvostaa valmentajien sekä seurajohdon niin, että valmentajien tulisi keskittyä valmentamiseen, urheilujohtajien urheilujohtamiseen ja talousjohtajien talousjohtamiseen.

Tiedot kertovat, että Jukurit ei ollut enää sellainen heimo, jollaiseksi sitä oltiin markkinoitu. Dufva ja Jukureiden joukkue olivat ajautuneet sivuraiteille toisistaan.

Sihvonen pitää koko heimoajattelua epäonnistuneena.

– Heimo on ollut keinotekoinen konstruktio jostain heimosta, jota ei ole koskaan ollut. Näitä seurojen tarinoita ei voi kirjoittaa markkinointimiesten kynällä, ne tapahtuvat jos ovat tapahtuakseen.

 

Päivän lehti

12.7.2020