Kiekko

Saku Koivun nostaminen TPS:n menestyksen johtajaksi on merkki NHL-pelaajien sokeasta nuolemisesta mediassa

Kiekkokiukaalla puututaan jälleen löysiin puheisiin julkisuudessa. Ilta-Sanomissa kirjoitettiin, että TPS:n muutoksella on ollut selkeä johtaja ja että TPS:n kohdalla se on ollut Saku Koivu. Se tosin jäi perustelematta, mitä juniorijääkiekon puolella vaikuttanut Koivu on konkreettisesti tehnyt edustusjääkiekon puolella.

– Tämän tyyppisessä journalismissa ei mitään perusteluja tarvitakaan. Oikaistaan suoraan ytimeen siltä pohjalta, että kirjoittaja on fani. Jos hänen kollegoillaan on pelitapamörkö, niin tällä kirjoittajalla on sitten valmentajamörkö, Petteri Sihvonen pamauttaa studiossa.

– Kun haetaan fanituksen kohteita, ne ovat, kas kummaa, aina jotain pelaajia ja yleensä NHL-pelaajia. Toinen puoli on aina, että saadaan ansioitunutta valmentajaa painettua. Tässä tapauksessa Kalle Kaskista. Onneksi tämän leirin litsarit eivät tunnu missään.

Entisten pelaajien syy ei ole, että heistä kirjoitetaan mitä sattuu, mutta onko tämä kirjoittelu enää edes entisten pelaajien eduksi? Siihen pureudutaan Kiekkokiuas-studiossa.