Kiekko

Saros NHL-tulokastähdistöön, sopimusneuvottelut vielä auki – "Varmaan pikkuhiljaa sitä työstetään"

Nashville Predatorsin Juuse Saros sai juhannusviikolla arvokkaan tunnustuksen kuluneesta NHL-kaudestaan, kun hänet valittiin NHL All-Rookie Teamin maalivahdiksi.

Valinnan tekee vuosittain NHL-toimittajien yhdistys PHWA (Professional Hockey Writers’ Association). Kuuden pelaajan joukkue on nimetty kaudesta 1982–83 lähtien ja siihen valitaan maalivahti, kaksi puolustajaa ja kolme hyökkääjää.

Tulokkaaksi kelpuutetaan alle 26-vuotiaat pelaajat, joilla ei ole edellisiltä kausilta yli 25 NHL-ottelua pelattuna.

 

Saros on ensimmäinen suomalaismaalivahti, joka on valittu tulokasjoukkueeseen, ja kaikkineenkin vasta kuudes pelaaja.

Suomalaisista aiemmin paikan tähdistöön ovat saaneet puolustajat Janne Niinimaa (1996–1997 Philadelphia Flyers), Sami Salo (1998–1999 Ottawa Senators) ja Joni Pitkänen (2003–2004 Philadelphia Flyers) sekä hyökkääjät Teemu Selänne (1992–1993 Winnipeg Jets) ja Patrik Laine (2016–2017 Winnipeg Jets).

Tämän vuoden tulokasjoukkueen muodostivat Saroksen lisäksi yhdysvaltalaispuolustajat Will Butcher (New Jersey Devils) ja Charlie McAvoy (Boston Bruins) sekä kanadalaishyökkääjä Mathew Barzal (New York Islanders) ja yhdysvaltalaiset Brock Boeser (Vancouver Canucks) ja Clayton Keller (Arizona Coyotes).

 

Saroksen sopimus umpeutui tähän kauteen ja toiveissa on ollut uusi sopimus Nashvilleen. Kesäaikaa hän viettää Suomessa.

– Kiva juttu tietenkin tuollainen huomionosoitus vielä viime kaudesta ja varmaan jälkikäteen sitä joskus on kiva miettiä. Sopimustilanteesta ei ole vielä mitään uutta, mutta varmaan pikkuhiljaa sitä työstetään. Syyskuun alussa lähden taas takaisin, 23-vuotias HPK-kasvatti kertoi Hämeen Sanomille.

 

Nashvillen ykkösvahti Pekka Rinne valittiin kuluneen NHL-kauden parhaaksi maalivahdiksi. 35-vuotias Rinne sai Vezina Trophyn kolmantena suomalaisvahtina. Aiemmin parhaiksi on arvostettu Miikka Kiprusoff (2006) ja Tuukka Rask (2014).

– Uskoin, että minulla oli hyvät mahdollisuudet voittaa. Ei sitä halua myöntää, mutta olihan se asia tuolla takaraivossa. Tämä on erityinen hetki ja erityinen palkinto, iloitsi Rinne Nashvillen verkkosivuilla, joka on ollut aiemmin kolmesti ehdolla palkinnon saajaksi. HäSa

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic