fbpx
Kiekko

Sihvonen antaa arvionsa Telian studiotyöskentelyn sisällöstä – ”Ne eivät ole tehty minua, eikä oikein Pihtiputaan mummoakaan varten”

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen seurasi alkukaudella Telian studiotoimintaa ja on huomannut, että Telia on pitänyt palvelulupauksensa viihteellisemmästä studiolähetyksistä, joissa on kosiskeltu uudenlaisia yleisöjä.

Sihvonen sanoo hyväksyvänsä, että studioita ei ole tehty häntä eikä jääkiekon ammattilaispiirejä varten.

– Nostan hattuani Lehkosen Ismolle, Vallinin Arille ja Nyholmin Tuomakselle. He ovat palvelemassa siinä mielessä suomalaista jääkiekkoa sitä kautta, että he tavoittelevat uutta yleisöä puolelleen. On kova pesti seurata kaikkia joukkueita ja pelaajia ja olla jatkuvasti läsnä. Nostan siitä hattua, että jaksavat tehdä, Sihvonen sanoo Kiekkokiukaalla.

– Ruotsalaiset nyt tulivat ja ottivat pois meiltä sen suunnan, mitä suomalaisessa studiotoiminnassa oli vuosikausia tehty vahvan urheilu- ja lätkäjournalismin keinoin. Nyt se tapa on annettu pois ja se on hyväksyttävä.

Sihvonen näkee, että on Telialla hahmotettu katsojien toivomukset niin, että peli ei ole yhtä keskiössä kuin Suomessa on totuttu.

– Minulle studiot eivät tarjoa mitään hyötyä, mutta minä en nyt tässä ole se pointti. Esimerkiksi konsolipelien pelaaminen Vallinin johdolla ei minua niin kiinnosta. Minua kiinnostaa peli ja sen hienoudet, mutta ei studioita minua varten tehdä, eikä ehkä siinä mielessä Pihtiputaan mummoakaan, joka ymmärtää jo aika paljon jääkiekosta. Telia ei tarjoa sitä puolta, mutta ei toisaalta myöskään luvannut sitä.

 

Asiasanat

Menot