Kiekko

Sihvonen arvioi Toivolan nappivalinnaksi HPK:n urheilujohtajana – "Osoittaa myös lintumäkeläisten paluun valtaan"

Hallituksilla ja hallituksilla on eroa. HPK Liiga oy oli Jari Koskisen puheenjohtajakaudella tuuliajolla monella tapaa, yhtenä sotkuna HPK:n urheilujohtajakysymys.

Uusi puheenjohtaja Matti Vihervuori ja hallitus panee heti tuulemaan, kun seuralle palkattiin urheilujohtajaksi kokenut jääkiekkomies Mika Toivola.

Uuden ja vanhan hallituksen vaiheille kutoutuu enemmän kuin uskoa saattaa. Koskisen hallitus ei lopulta onnistunut riittävän hyvin prosessissa, jossa HPK:sta tuli viimeisenä Liiga-organisaationa osakeyhtiömuotoinen.

HPK Liiga oy:n suurin osaomistaja HPK ry – eli niin kutsutut lintumäkeläiset – joutuivat tavallaan ottamaan vallan takaisin itselleen hämeenlinnalaisessa jääkiekkoilussa.

 

Näen Toivolan palkkaamisen paitsi jääkiekkoilullisesti järkevänä siirtona myös osoituksena lintumäkeläisten paluusta valtaan. Lintumäkeläisten piiristä annetiin jo viime kauden puolivälissä signaalia, että Hämeen Sanomien Kiekkokiukaan järjestelmällisesti aivan sesongin alusta asti vaatima urheilujohtajan palkkaaminen on hyvä, jopa välttämätön siirto.

Tällaiset asetelmat tuottavat liki aina myös välimallin toimijoita, jotka joutuvat ajelemaan lopulta yksillä ja sitten toisilla rattailla. Puuhakas toimitusjohtaja Antti Toivanen on arvatenkin jo kääntänyt takkinsa ja kertoo aina ajaneensa urheilujohtajaa Kerhoon.

Myös jalat sekä uuden että vanhan hallituksen ruuhissa seisoneet Tapio Vekka ja Jyrki Louhi osoittavat sopivaa taipuisuutta.

 

Pidän upeana linjauksena Vihervuoren hallitukselta, että Toivola ottaa kontolleen sekä liigajoukkueen että junioripuolen C2-ikäluokasta ylöspäin.

HPK tarvitsee yhtälöä, jossa junioreilla ja Liigalla on yhteinen identiteetti. Juniorit ehtivät romahduttaa laadukkaan tekemisen tason Marko Rahikaisen, Max Kenigin ja Pasi Arvosen johdolla sen jälkeen, kun Timo Lehkonen savustettiin ulos seurasta.

 

Mika Toivolalla on näkemystä ja kokemusta. Kun kaukaa viisas ja tarkkanäköinen Tommi Kerttula ei aikoinaan suostunut ottamaan kontolleen koskislaisten ja lintumäkeläisten sekasotkua, on Toivola paras vaihtoehto tehtävään.

Valistunut arvioni on, että Toivolalle pitää antaa nyt aikaa parahultaiset kolme sesonkia korjata HPK:n pahoin tuuliajolle ajautunut kurssi.