fbpx
Kiekko

Sihvonen: Eikö Pennasen auktoriteetti riitä laittamaan sikailevaa Karjalaista kuriin?

Koska HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ei saa Miro Karjalaista kuriin, oli Liigan kurinpitodelegaation luettava lakia Karjalaiselle ja määrättävä Karjalainen pelikieltoon.

On täysin turhaa pohtia, onko HPK:n romuluisen puolustajan saama yhdeksän pelin ottelukielto rumasta taklauksesta riittävän suuri tai liian pieni. Asialla on tärkeämmät mittasuhteet hämeenlinnalaisen jääkiekkoilun näkökulmasta.

Pidän käsittämättömänä sitä, että Karjalainen pelaa Antti Pennasen valmentamassa Kerhon liigajoukkueessa. Tai sikäli se ei ole käsittämätöntä, että kyse on siitä samasta sotkusta, joka Pallokerhoa on vaivannut läpi kuluvan sesongin. Asiat eivät ole seurassa ja joukkueessa kunnossa.

Oireellista on, että nuori päävalmentaja Pennanen ei ole saanut Karjalaista kuriin koko kauden aikana. Karjalainen tekee mitä lystää, ja Pennanen seuraa voimattomana katseella sivusta, kun Karjalainen teutaroi.

Kun Karjalainen suuntasi aggressioitaan tuonnottain Rinkelinmäellä KalPan Jerry D’Amigoon, Pennanen myönsi tavallaan oman epäonnistumisensa: ”Olen pettynyt loppuun. Meillä on tällä hetkellä neljä puolustajaa loukkaantuneena ja yhden täytyy ottaa henkilökohtainen missio ja siitä pelikielto.”

Tuon D’Amigo-tapauksen jälkeen Karjalainen on jatkanut tämän tästä kovia otteitaan kaukalossa. Hän selvästi viis veisaa Pennasen kielloista, päävalmentaja ei saa suojattiaan kuriin. Vai onko sittenkään niin?

Voi nimittäin olla, että Pennanen sittenkin valehteli julkisesti. Taitaa olla niin, että Karjalainen on Pennasen hankkima ja haluama ”poliisi”, joka tekee työtä käskettyä. Oli niin tai näin, asetelma ei ole Pennasen kannalta häävi: hän joko ei saa yhtä pelaajistaan kuriin; tai sitten Pennanen on ottanut likaiset konstit käyttöönsä, vaikka ei sitä tietenkään julkisesti myönnä.

2000-luvun HPK:hon, ajanjaksoon, jota Kerhossa luonnehtii lintumäkeläinen taitojääkiekko, eivät poliisipelaajat kuulu. Toki Jukka Jalosen ja Timo Lehkosen HPK:ssa pelasivat kovaotteiset pelaajat kuten Toni Mäkiaho ja Pasi Nielikäinen, mutta he olivat muutoinkin mainioita pelaajia. Mäkiaho oli peräti maaliruisku.

Moderniin jääkiekkoiluun kovaa taklaavat nyrkkisankarit eivät enää oikein istu. Heistä ei ole edes peliteoreettista hyötyä. Pelon ilmapiirin luominen vastustajaan taktisena työkaluna on mennyttä jääkiekkoaikaa.

Mutta toki voi olla myös niin, ettei päävalmentaja Antti Pennasen auktoriteetti Karjalaisen kohdalla riitä. Jos niin on, on erikoista, että Karjalainen jatkaa Kerhossa myös ensi kaudella.

Se hyvä puoli Karjalaisen pitkähkössä pelikiellossa on, että nyt Pallokerho voi seuraavat yhdeksän matsia keskittyä pelaamaan taitolätkää.

Menot