Kiekko

Sihvonen kiittelee Suomen NHL-tapahtumaa, toimittajien esitys veti surulliseksi: – "Tuli mieleen, että Kummelitko siellä olivat operoimassa?"

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ylistää Helsingin NHL-tapahtumaa ja sitä miten suomalaiset kiekkolähettiläät edustivat Suomi-kiekkoa.

Sihvonen kuitenkin ihmettelee suomalaisten toimittajien toimintaa. Lehdistötilaisuuksissa ainoa hyvä puoli Sihvosen mielestä oli, ettei suomalaisten toimittajien joitain kysymyksiä esimerkiksi kanansiivistä ja fiiliksistä käännetty englanniksi.

– Kaikkineen todella plussalle jäänyt tilaisuus. Näen monia hyviä ulottuvuuksia tässä, mutta ei se sitä tarkoita, että toimittajien pitäisi ryhtyä PR-henkilöiksi. Ei se NHL sitä tarvitse, Sihvonen sanoo.

– Ensimmäisistä kysymyksistä tuli mieleen, että Kummelitko siellä ovat operoimassa, Sihvonen pohtii.

– Suomalaisessa urheilujournalismissa ei ole enää paljoakaan kriittistä tulokulmaa. Kritiikki ei ole positiivista tai negatiivista. Kritiikkilaitoksen tehtävä on puuttua epäkohtiin ja tämänkaltaisesta toiminnasta hatunnoston saa vain muutama toimittaja.

Sihvosen mielestä toimittajien hengailu NHL-tähtien liepeillä ei kuulu journalismiin.

– NHL tulee tänne kylään niin toimittajat lähetetään kysymään kanansiivistä ja henkilökohtaisista fiilingeistä. Jonkinlaista pohjakosketusta tässä otetaan –  ja vain parantamisen varaa nyt on, Sihvonen tykittää.

– Kun Erkka Westerlund kutsui lätkäntekijät kasaan oikaisemaan kurssiaan, niin ehkä journalistitkin pitää kutsua samassa hengessä kokoon, Muuten robotit tulevat ja hoitavat tämän homman. Kyllä robottikin voi kysyä, että miltä siivet maistuivat? Olen surullinen siitä mitä tällä hetkellä jääkiekkojournalismille kuuluu.

Katso studiolähetys kokonaisuudessaan:

 

Päivän lehti

23.1.2020