fbpx
Kiekko

Sihvonen paljastaa: KooKoon joukkueelle kerrottiin erotetun Tuokkolan jatkavan vain päiviä ennen potkuja

Kiekkokiuas pureutuu päävalmentaja Tuomas Tuokkolan saamiin potkuihin.

KooKoon viimeisten vuosien historia päävalmentajien kanssa on murheellinen. Vuonna 2006 seurassa työt lopettaneen Reijo Mansikan jälkeen kaikki päävalmentajat ovat olleet joko saaneet potkut tai olleet oikeudessa Juha Juujärven tavoin nousubonuskiistojen takia.

Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ihmettelee KooKoon tekemää ratkaisua erottaa Tuokkola ja laittaa 32-vuotias Mikko Heiskanen kovaan paikkaan.

Ilta-Sanomat on uutisoinut, että KooKoon seuraava päävalmentaja ensi kaudella on Nuorten Leijonien ruorissa MM-kultaa voittanut Jussi Ahokas.

– Vähän kohtuuttomilta potkuilta nämä tuntuvat. Asiat eivät ole kouvolalaisessa jääkiekossa kunnossa. Pitääkö tässä ennustaa jo seuraavalle päävalmentajalle Ahokkaallekin potkuja?

KooKoon valmentajana urallaan toiminut Sihvonen paljastaa, että mieli muuttui seurassa nopeasti. Vielä alle viikko ennen Tuokkolan potkuja, toimitusjohtaja Sakari Välimaa oli vakuutellut joukkueelle, että Tuokkola ei tulisi saamaan potkuja.

– Minulle on kerrottu pelaajalähteistä, että toimitusjohtaja Sakari Välimaa on ilmoittanut joukkueelle, että Tuokkola jatkaa. Mutta muutamassa päivässä lopputuloksena on potkut, eikä sana pitänyt. Välimaa menetti tässä kasvonsa, eikä asiat KooKoossa taida korjaantua kunnes mennään ravintoketjussa tarpeeksi ylös. Mieluummin kuin Tuokkola, ehkä Välimaa olisi pitänyt saada säätämästä ja sotkemasta pois, Sihvonen paaluttaa.

– Välimaan ei kannata mennä enää pukukoppiin, koska eihän hänen sanaansa voi luottaa. Kyllä on surkeaa, että Tuokkola ei saanut vetää kautta loppuu. KooKoo sahaa tällaisella omaa oksaansa uskottavuuden ja jatkuvuuden nimissä. Seura, joka luo kuvan, että täällä ei uskalla valmentaa, on heikko seura. KooKoo on nyt tällainen seura.

Menot