fbpx
Kiekko

Sihvonen Pennasen jatkosopimuksesta: "Kehittyminen on HPK:ssa taipuisa käsite"

KUVA: Tomi Vesaharju

Vaikka Antti Pennasen viimeisimmät ansiot päävalmentajana ovat ohuet, julkaisi HPK Pennasen yhden vuoden jatkosopimuksen. Pennanen tulee johdattamaan seuran kohti 90-vuotisjuhlakautta.

Edellisen ja tämän kauden tilastot huomioiden Pennasen voittoprosentti on liukunut jo lähemmäksi Pasi Arvosen ajan voittoprosenttia.

– Tiesimme, että kehittyminen vie aikaa ensimmäiset kaudet ja vieläkin on tietysti tehtävää. Olemme tehneet kuitenkin urheilupuolella oikeita asioita kehittymisen kannalta. Jatkan tätä työtä mielelläni, Pennanen sanoo seuran tiedotteessa.

Ei ole syytä epäillä, ettei Pennanen jatkaisi työtään mielellään. Kehittymistä sen sijaan – ainakin tuloksellisesti – voi epäillä. Ainakin kehittyminen on HPK:ssa taipuisa käsite.

Ensimmäisellä Pennasen kaudella HPK korjasi kurssiaan kuudenneksi, toisella kaudella joukkue jäi kahdenneksitoista. Ja nyt – vaikka kausi onkin vasta alussa – HPK majoittuu jälleen alemmaksi: neljäntenätoista. Pulkka on liukunut alamäkeen.

Nyt jäljelle jää vain epämääräinen NHL-korvausrahoilla ylpeily ja puhe pelaajien kehittämisestä, josta siitäkin voi olla montaa mieltä.

Erikoista Pennasen jatkosopimukseen liittyvässä HPK:n tiedotteessa oli vetoaminen toimitusjohtaja Antti Toivasen suulla edellisen hallituksen strategiaan.

HPK on kaikessa hiljaisuudessa kirjoittanut kuitenkin uuden hallituksen johdolla jo hyvän tovin osin suutariksi osoittautunutta viisivuotista (2015–2020) strategiaansa uusiksi.

– Kolme vuotta sitten päävalmentajan rekrytointihankkeessa keskityimme etsimään tiettyjä ominaisuuksia, joita strategisesti oli linjattu HPK Liiga Oy:ssä. HPK:n tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeää oli ja on pelaajien kehitys, HPK:n kiinnostavuus pelaajien silmissä sekä tietysti kehityksen tuottama taloudellinen hyöty, Toivanen sanoi.

Pakottamatta tulee mieleen, että valistunut toimitusjohtaja ei toimisi näin.

 

Pennasen kohdalla on tultu tilanteeseen, jossa jatkosopimusta ei voitu pitää itsestäänselvyytenä.

Oleellista ei edes ole HPK:n surkea sijoitus edellisen ja tämän kauden sarjataulukossa, vaan tapa, jolla heikot tulokset ovat tulleet.

On tultu liian kauas lintumäkeläisestä taitojääkiekosta. Nyt juhlakauteen ollaan menossa pelillisillä kasvoilla, jotka eivät ole hämeenlinnalaisen jääkiekkoilun kasvot. Pennasen johdolla meneillään on jo kolmas kausi, mutta kyseessä ovat samalla myös tuuliviirimäisesti jo kolmannet kujeet pelillisesti.

Herää kysymys, että mikä mahtaa olla ajatus taustalla, vai onko sellaista lainkaan, kun 90-vuotisjuhlakauteen lähdetään Pennasen johtamalla yliaggressiivisella jääkiekolla.

Jokin linja Pennasen pelaamiseen olisi vihdoin löydyttävä, jotta lahjakkaana valmentajana pidetty Pennanen voi poistua aikanaan Hämeenlinnasta pystypäin.

Pennanen on puhunut jalostavansa HPK:n kulttuuria ja identiteettiä. Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, jossa hämeenlinnalaisesta jääkiekkoperinteestä ei näy enää isossa kuvassa murusiakaan, kun seura markkinoi itseään kömpelys Miro Karjalaisen kasvoilla.

Oi aikoja, oi tapoja.

Petteri Sihvonen

Menot