Kiekko

Sihvonen ruoskii HIFK:n johtoa – "Ei ole urheilujohtaja Tobias Salmelaisen vika että hänet palkattiin työharjoittelemaan"

Jarno Pikkarainen (vas.) nousee HIFK:n päävalmentajaksi tämän kauden jälkeen. Ari-Pekka Selin siirtyy syrjään. KUVA: Pekka Rautiainen

HIFK on romahtanut Liigassa kriisiin.

Kriisistä voidaan puhua, sillä tappio HPK:lle lauantaina merkitsi seitsemän ottelua putkeen hävinneelle IFK:lle seurahistorian pisimmän tappioputken toteutumista.

Kun HIFK ilmoitti 23. lokakuuta, että se valitsee nykyisen päävalmentajan Ari-Pekka Selinin apuvalmentajan Jarno Pikkaraisen seuran seuraavaksi pääluotsiksi, suurilla resursseilla operoiva HIFK on hävinnyt yhdeksästä ilmoituksen jälkeen pelaamastaan ottelusta kahdeksan.

– Kaikki, jotka ovat valmentaneet, tietävät miten tällainen keikaus murtautuu ensin valmennuskoppiin ja siirtyy sieltä pelaajien pukukoppiin, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kommentoi Kiekkokiuas-studiossa.

Suurin ongelma HIFK:n kannalta on, että urheilujohtaja Tobias Salmelaisen päätöksen jälkeen hyviä vaihtoehtoja korjausliikkeisiin ei oikein ole jäljellä. Jos Selinille annetaan potkut, Pikkaraisen valmennuskaudella on vaara alkaa negatiivissävytteisesti mikä voi maksaa myöhemmin kovan hinnan. Jos Selin jatkaa, hän on rampa ankka.

– Valmentaminen on äärimmäisen paineinen ammatti. Silloin ainoa tuki on valmennustiimissä, luottamuksessa ei saisi olla mitään säröjä. Kun luottamus menee, se hankaloittaa arkea kun ei voi olla varma mitä peliä tässä pelataan. Toinen on rampa ankka ja tässä tilanteessa se on Selin ja Pikkarainen tulee ottamaan ohjat. Pikkaraiselle viheliäistä olisi jos Selinin johdolla IFK voittaisi mestaruuden. Se on tabu, eikä sitä sanota ääneen, mutta näin valmentajat ajattelevat, Sihvonen toteaa.

Sihvosen mielestä HIFK:n toimenpiteet muistuttavat samaa mitä Jari Korpisalo teki Ässissä Jyrki Ahon ja Mikael Kotkaniemen tilanteissa. Syylliset epäterveeseen tilanteeseen ja tulosten sukeltamiseen löytyvät Salmelaisen sijaan Sihvosen mielestä HIFK-johdosta, joka palkkasi Salmelaisen.

– Ässien kohdalla ymmärrämme katsoa johtoon päin. Ei ollut Korpisalon syy, että hänet palkattiin ja annettiin huseerata. Yhtä looginen on oltava HIFK:n kohdalla, ei Salmelaisen vika ole että hänet otetaan HIFK:hon harjoittelemaan. Nyt pitää kysyä jo HIFK:n hallituksen päätöksen perään. Heidät pitää ottaa nyt tarkasteluun, että mikä ihmeen perustelu oli, että piti turvautua hetkisen pelaaja-agenttina toimineeseen Salmelaiseen. Mediassa tietysti oltiin ilakoimassa, että Salmelainen on jokin Jarmo Kekäläinen 2.0, mikä kertoo fanipohjalta kirjoittelusta kaiken.

Lisää aiheesta Kiekkokiuas-studiosta.

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic