fbpx
Kiekko

Sihvoselta löyly Lauri Marjamäen hurskasteleville jälkianalyyseille Leijona-kaudestaan – ”Nyt kannattaisi pitää suu supussa”

Petteri Sihvonen arvioi Kiekkokiukaalla Lauri Marjamäen puheita, joita Marjamäki on esittänyt mm. Jatkoajan haastattelussa. Marjamäki analysoi Leijonien hävinneen väärät pelit – ja kuinka hän itse sai Leijonista pääomaa valmentajauralleen.

– Nämä ovat aika kestämättömiä puheita. Ei Leijoniin voi mennä piipahtamaan ja sitten tulla kertomaan mitä eväitä sai itse reppuun. Kun Marjamäki ei paljoa voinut Leijonille antaa, ei näin voi lausua. Jokin epäakateeminen lähestyminen tässä on. Vaikea kuvitella, että esimerkiksi Jukka Jalonen tulisi julistamaan, mitä hän sai Leijonilta, Sihvonen pyssyttää.

– Marjamäen aikana olemme menettäneet jääkiekkoilusta itseymmärrystä ja itseluottamusta ja se heijastuu myös pelikeskusteluun.

Marjamäki linjasi peli-identiteettikeskustelun puheenvuorossaan, että ”meillä on ollut tunnistettava peli-identiteetti siitä lähtien, kun Meidän peli lanseerattiin, mutta olemme vähän ymmärtäneet sitä priorisointijärjestystä väärin. Olemme käyttäneet hyökkäyspelissä tilantekovaihetta ja puolustuspelistä keskustan hallintaa.”

Sihvosen mielestä Marjamäen pelipuhe on hurskastelua.

– Voin kertoa tässä nyt, että kuka on ymmärtänyt väärin. Jos lähdetään 2016 syksystä, Leijonat ei pelannut ollenkaan Meidän peliä, peliä ei maailmancupissa tehty keskustan kautta ja pakit kuskailivat kiekkoa. 2017 Marjamäki esikuntineen sössi ne MM-kisat eri pelisuunnitelmia veivaillessaan tavalla, jossa hypätään äärestä toiseen, Sihvonen muistuttaa.

– 2018 olympialaisissa tuli kohtuullisia suorituksia, mutta Kanadaa vastaan puolivälierässä loihdittiin totaali-trap päälle. Siinä ymmärrettiin Meidän peli totaalisen väärin. Viime kevään MM-kisoissa loistava joukkue Sebastian Ahon johdolla esiintyi hyvin, mutta puolivälierässä Sveitsiä vastaan peluutettiin totaalista pystysuunnan jääkiekkoa. Jälleen kerran henkilö, joka ymmärsi Meidän pelin totaalisen väärin, oli Marjamäki. Silti Marjamäki kertoo nyt, että muut ovat kollektiivisesti ymmärtäneet väärin.

– Nyt Marjamäen kannattaa vain keskittyä valmentamiseen ja pitää suu supussa. Marjamäki saa kantaa aika ison taakan siitä, että suomalainen jääkiekko on ollut nyt vähän tuuliajolla.

Menot