fbpx
Kiekko

Sihvosen kommentti: HPK:ta ei ole lyöty – Antti Pennanen pesee Jukka Rautakorven taktisesti

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorven joukot johtavat 2-1 välieräsarjaa HPK:ta vastaan. KUVA: Riku Hasari

Vaikka Tappara oli jatkoerässä voitokas, ei HPK:ta ole vielä lyöty – päinvastoin.

Jo Tapparan ja HPK:n välieräsarjan alla ounastelin, että tamperelaisten heikoin lenkki saattaa olla päävalmentaja Jukka Rautakorpi. Nyt vaikuttaa, että kokenut jääkiekkonenäni haisteli tilanteen oikein. Rautakorpi ei ole briljantti pelin valmentaja. Viime keväänä Kärppien Mikko Manner vei Rautakorpea mennen tullen.

Ennen käsillä olevan sarjan kolmatta peliä Rautakorvella ja Antti Pennasella esikuntineen oli kahden ensimmäisen matsin data hallussaan. Kolmannen ottelun pelisuunnitelmat paljastivat, että Pennanen ottaa niskalenkin Rautakorvessa pelin taktisella osastolla. Ehkä Rautakorven hermo ei pidä? Niin väärin ja painokkaasti hän oli tulkinnut ilmeisesti sarjan toisen ottelun tapahtumia unohtaen autuaasti, miten pelattiin ensimmäisessä pelissä.

Kolmannessa pelissä Tappara lähtemällä lähti mukaan HPK:n vauhtipelaamiseen. Ja sekös, tietysti, avasi pelin virtauksen Kerholle myönteiseksi. HPK sai käyntiin kulmapelinsä ja muun muassa ne usein synnyttävät alivoimaiset hyökkäykset. – Kerhon sauma voittaa koko sarja on ilmeinen.

Lue tästä Hämeen Sanomien otteluraportti: Kotijoukkueiden voittoputki jatkui Liigan välierissä – HPK kaatui Tapparalle vasta jatkoajalla

Menot