Kiekko

Syyttävä sormi KalPan sukelluksesta osoittaa Sami Kapaseen – Sihvonen: Miksi kukaan Kuopiossa ei pane hanttiin?

Kiekkokiuas pureutuu KalPan konttaamiseen tämän kauden Liigassa.

Sami Kapanen nousi toissakaudeksi KalPan päävalmentajaksi ja peri edellisen päävalmentaja Pekka Virran johdolla finaaleihin selviytyneen joukkueen. Nyt KalPan pudotuspelijuna on mennyt ja kausi päättyy runkosarjaan ja valtaisaan pettymykseen.

Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä Kapanen on tehnyt kovia peliliikkeitä ja tullut muuttaneeksi KalPan peli-identiteetin kiekkokontrollista pystysuunnan jääkiekoksi – ja samalla kilpailuetu on huventunut.

– Jos SM-liigassa ui pelillisesti väärin vastavirtaan, se on sama kuin ilmoittaisi etukäteen, että emme tavoittele pudotuspelipaikkaa, Sihvonen möyhentää.

– Kuopiossa Virta rakensi vaivalla peli-identiteetin sinne, mutta Kapanen sitten omistajan oikeudella lakkautti sen. Se on aika raju teko. Mietin myös, että miksi Kuopiossa kukaan ei pane hanttiin, että yksi diktaattori saa kimpoilla miten haluaa.

Sihvosen mielestä Liiga tarvitsisi vahvaa KalPaa. Nyt KalPan sukellus juontaa Sihvosen mukaan juurensa päävalmentaja Kapaseen, joka on myös pääomistaja. Sihvosen mukaan Kapanen myös nousi päävalmentajaksi liian varhain.

– Kymmenet ja sadat valmentajat Suomessa taistelevat paikoistaan, Kapanen ikään kuin osti paikkansa. Lisäksi hän ei oikein sopeutunut kulttuuriin, jonka hänen pitäisi ymmärtää.