fbpx
Kiekko

Tämä on suomalaisen juniorijääkiekon ongelma – entinen Leijona-valmentaja haluaa nähdä suurremontin

Entinen Leijona-valmentaja ja nykyisin Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä toimiva Timo Lehkonen on sitä mieltä, että suomalainen jääkiekko näivettyy, ellei sarjajärjestelmiin tehdä isoa remonttia.

 Jos puhutaan suomalaisesta sarjajärjestelmästä, niin sarjojen tulisi olla auki C-junioreista Liigaan. Kilpailu keskiöön, vain niin tulee osaaminen esille pelaajille, valmentajille ja urheilujohdolle. Nyt se ei ole niin. Sarjamme näivettyy, kun on mandaattipaikkoja sun muita, Lehkonen paaluttaa.

Lehkosen mukaan taitovalmentajien palkkaaminen Jääkiekkoliitolta oli harhalaukaus ja väärin organisoitu.

– Se on johtanut siihen, että seurat ajattelevat että laitetaan juniori- tai valmennuspäällikkö pois ja säästetään, Lehkonen toteaa.

Näköalapaikalla Helsingin juniorikiekon tilanteessa Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä on vahvistanut Lehkosen näkemystä, että Helsinki ei tuota pelaajia riittävästi massoihinsa nähden.

– Helsingissä menetetään paljon pelaajia, koska pelaajat eivät pääse harjoittelemaan kuten pitäisi, Lehkonen sanoo.

Lehkosen mukaan jääkiekossa vanhemmat kulkevat isojen seurojen nimien perässä, mutta eivät aina tule valinneeksi parasta osaamista.

– Vanhemmat “seurashoppailee”, halutaan mennä logoseuraan, vaikka toiminta ei olisi parasta – mutta logo kiehtoo, Lehkonen sanoo.

Lehkosen mielestä liigaseurojen tulisi kestävän kehityksen nimissä korvamerkitä esimerkiksi tulevan tv-sopimuksen rahoja ruohonjuuritasolle.

– Jos minulla olisi paljon rahaa, totta kai pitäisi C-junioreihin, B-junioreihin ja A-junioreihin saada päätoimiset valmentajat ja heidän lisäkseen olisi urheilutoimenjohtaja joka vahtisi heidän perään. Nyt on niin, että valmentajat toimivat omalla tietotaidollaan ja se ei välttämättä ole paras mahdollinen lopputulos. Nuori valmentaja tarvitsee tukea.

 

 

 

Menot