fbpx
Kiekko

Tappara ei vakuuttanut voitosta huolimatta – Sihvonen: "Syytä olla huolissaan"

Tappara kaatoi KalPan maalein 3–2 Liigan pudotuspelien puolivälieräotteluiden ensimmäisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa. Peli jätti puolin ja toisin paljon toivomisen varaa. Etenkään Tappara ei vakuuta tällä hetkellä.

Tappara jatkaa mysteerikauttaan Jukka Rautakorven johdolla. Edellisen päävalmentajan Jussi Tapolan aikana Tapparan pelillinen valmius lähteä pelaamaan pudotuspelejä ei ollut koskaan näin matalalla tasolla. Syystä tai toisesta Rautakorpi on säätänyt joukkueensa pelitapaa läpi kauden, ja se toden totta näkyy nyt Tapparan tekemisessä.

Myös KalPassa puhaltavat muutoksen tuulet. Päävalmentaja Sami Kapasta on kiitelty rohkeasta valmennusotteesta Pekka Virran aikakauden jälkeen. Tosin Kapasen KalPan pelaaminen Tapparaa vastaan oli jotain muuta kuin voittavaa pudotuspelijääkiekkoa. KalPa pelasi ajoittain jopa tyhmän rohkeasti. On vaikea kuvitella kuopiolaisten pärjäävän Tapparalle koko sarjassa näin huolettomalla pelaamisella.

Toisaalta voi ajatella, että nyt sarja on avattu ja kumpikin joukkue pelasi huonon pelinsä pois kuleksimasta. Merkittävää on, että kolmanteen erään molemmat joukkueet paransivat, kun KalPa alkoi huolellisemmin kontrolloida pelivälinettä ja Tappara pelasi lisääntyvässä määrin trapia.

Valistunut arvaukseni on, että sekä Tappara että KalPa joutuvat arvioimaan pelitapaansa uuteen uskoon vieläpä käsillä olevan sarjan kuluessa. Etenkin KalPan on löydettävä taktisempia keinoja, sen pelaajamateriaali ei riitä nyt nähdyn kaltaiseen yksi vastaan yksi -pelaamiseen Tapparaa vastaan.

Siinä katsannossa, miten ylivertainen pelaajamateriaali Tapparalla on KalPaan nähden, tamperelaisten on syytä olla tällä hetkellä huolissaan iskukyvystään. Jos KalPa olisi hieman malttanut pelata huolellisemmin, se olisi voinut onnistua avauspelin ryöstöretkessään.

Menot