Kiekko

Tappara leikkii Liigassa tulella – ”Jokin neste on noussut ylös”

Tappara on päävalmentaja Jukka Rautakorven johdolla näyttänyt kuluvan Liiga-kauden aikana monia pelillisiä kasvoja.

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa ei ymmärretä, miksi Tappara otti ensin askeleita taaksepäin, sitten korjasi toimiaan, mutta on taas luisumassa ”nopeutetun” ja pelipaikattoman jääkiekon suuntaan.

Sellaista pelipaikatonta ikiliikkujaa ei ole pystynyt menestyksekkäästi yksikään valmentaja vielä jääkiekon historiassa luomaan, eikä siihen ole kykenemässä Jukka Rautakorpikaan, sanoo jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen.

– Mihin perustuu tämä seuraidentiteetin ja peli-identiteetillä leikkiminen? Tähän olisi voinut uskoa minkä tahansa muun seuran kohdalla, mutta ei Tapparan! Miksi ei kultivoitu omaa vanhaa pelitapaa vaan haluttiin luoda jokin muistijälki historiaan? En ymmärrä, Sihvonen puistelee.

– Tampereella on mietittävää. Kyllä urheilujohtaja Jussi Tapolan olisi noustava sieltä isän polvelta pois ja puututtava Rautakorven tekemisiin. Komentosuhde ei ole nyt hyvällä mallilla.

Sihvonen antaa myös Tapparan seurajohdolle löylyn. Tappara voi yhä pelata Suomen mestaruudesta, mutta kutsuu muut mukaan pölhöllä toiminnallaan.

– Jos tämä kausi olisi menty viime kauden päävalmentajan Tapolan sapluunalla, mikään ei olisi pysäyttänyt tuolla pelaajamateriaalilla Tapparaa. Mutta Rautakorpi kutsuu nyt omaehtoisesti tanssiin muitakin pelaamaan mestaruudesta.

– Voi olla vaikka minkälainen dynastia, mutta tällaiset virheliikkeet voivat viedä seuran luisuun vuosikausiksi. Jokin neste on nyt noussut tuonne ylös. Tappara ei voi olla mikään Rautakorven testilaboratorio ja leikkikenttä.

 

 

Päivän lehti

11.7.2020