Kiekko

Tapparan Rautakorpi tuli järkiinsä – Ilveksen Karri Kivi ei

Ilves on ollut jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen kauden suurimpia yllätyksiä. Yllätys tosin tarkoittaa Ilveksen kohdalla sitä, että se on ollut yllättävän huono. Moni odotti Karri Kiven Ilveksen ottavan askeleen eteenpäin viime kaudesta, mutta ainakin toistaiseksi se askel on otettu taaksepäin.

– Prosessi näyttää menneen taaksepäin, koska muut joukkueet ovat kehittäneet pelitapaansa. Melkein voi jo sanoa, että viimeinen jumpittelija tässä ”nopeuttamisen” tiellä on Karri Kivi. Vaikka Kivi on nähnyt omin silmin illasta toiseen, että peli ei toimi näin, hän jostain syystä uppiniskaisesti jatkaa sillä tiellä, Sihvonen viipaloi Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa.

– Jostain syystä huippuvalmentajat ovat persoonaltaan sellaisia, että kun sauma aukeaa, he paljastavat mikä on heidän jääkiekkomakunsa. Jotenkin Kiven tapauksessa maku näyttäisi ohjaavan häntä, muuta selittävää tekijää en keksi.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorvelle sen sijaan Sihvonen antaa kiitosta. Kirvesrinnat ovat palanneet järjen aikaan.

– Nostetaan Rautakorvelle hattua. Toisin kuin Kivi, Rautakorpi on ottanut askeleita taaksepäin ja peli siirtyy hiljalleen kohti Jussi Tapolan lätkää. Oppi-isä ikään kuin on palannut oppipojan linjoille.