Kiekko

Teemu Ramstedt paljastaa miksi ei palannut kotiin HIFK:hon

Teemu Ramstedt on jatkossa Rauman Lukon mies. Sitä voi luonnehtia yllätykseksi, eikä vähiten siksi, että ura jatkuu jossain muualla kuin HIFK:ssa.

Vaikka Ramstedt on kiekkoillut Liiga-urallaan myös TPS:ssä ja Bluesissa, tuntuu monesta HIFK-kannattajasta varmasti oudolta, että punapaidat eivät kotiuttaneet tilaisuuden kolkuttaessa ovelle Ramstedtia, joka edellisellä kaudellaan seurassa oli joukkueen paras pelaaja.

Ramstedtin kausi sai yllättävän käänteen, kun hän joutui Slovan Bratislavassa valmentajan koirankoppiin, eikä sieltä ollut enää paluuta. Ura Slovanissa jäi vain kahden KHL-ottelun mittaiseksi.

Ramstedtilla on kuitenkin selitys sille, miksi kutsu ei KHL-matkan jälkeen käynyt Helsinkiin – vaan Raumalle.

– Kun lähdin Slovanista syyskuun lopussa, hyvin nopeasti selvisi, että HIFK ei ole mahdollinen vaihtoehto, Ramstedt toteaa.

– (HIFK:n urheilujohdon) Tom Nybondas ilmoitti sen suoraan ja arvostan sitä, että hän ei kierrellyt asiassa. Sen jälkeen vaihtoehdot olivat ulkomailla tai Suomessa. Kun lähdin viimeksi HIFK:sta, ajattelin, että en voisi pelata muualla Suomessa. Mutta tilanteet muuttuvat, tällä kertaa roolia joukkueesta ei löytynyt – ja hyväksyn sen.

Jäikö Ramstedtilla kitkaa Nybondasin, uuden urheilujohtajan Tobias Salmelaisen tai ylipäätään HIFK:n suuntaan kitkaa, kun tilaa omalle kasvatille ei löydetty?

– Ei missään nimessä. Jos puhutaan Nybondasista, hän on ollut urallani tärkeä henkilö jo junioriurasta alkaen ja olemme rehdisti voineet käydä asioita läpi. Välimme ovat aina olleet hyvät, eikä tämä sitä muuta.

Oliko HIFK:lla sitten kitkaa Ramstedtin suuntaan?

– Salaliittoteorioita voi esittää, mutta niille ei ole totuuspohjaa. Nyt kävi näin ja sillä siisti. En ajatellut lopettaa vielä jääkiekkouraani, joten nyt oli vain valittava toinen seura. Ammattilaisurheilussa tapahtuu lyhyessä ajassa paljon eikä kaikkea voi kontrolloida itse, Ramstedt kuittaa.

Mutta miksi Ramstedt, 29, valikoi seurakseen juuri Lukon?

Pekka Virran valmentama Lukko oli etsinyt pitkään ykkössentteriä ja Ramstedtia parempaa nimeä markkinoilta tuskin löytyi.

Edellisellä Liiga-kaudellaan Ramstedt kun tämä pyssytti 60:ssä runkosarjaottelussa tehot 8+44=52. Tahti yltyi pudotuspeleissä, kun pisteitä syntyi 18 yhtä moneen otteluun.

– Lukosta löytyi sitten se rooli ja uskon, että se on joukkue, joka voi menestyä tällä kaudella. Siellä on pelitapa, jonka uskon sopivan minulle. Lisäksi joukkueessa pelaa monta hyvää ystävääni, Ramstedt sanoo.

Ramstedt sanoo, että vaikeampaa kuin valita Lukko oli valita jokin toinen seura kuin HIFK.

– Juuri se teki asian vaikeaksi. Otti oman aikansa, että pystyin päättämään, että jatkan uraa muualla Suomessa. Kun päätös oli tehty, oli helppo päättää Lukko muutamista hyvistä vaihtoehdoista.

Kun Ramstedt palaa myöhemmin tällä kaudella Helsingin jäähalliin Lukon paita päällä, on vielä arvoitus tuleeko vastaanotto olemaan lämmin vai jäätävä.

Sillä keskushyökkäjä ei kuitenkaan tule vaivaamaan päätään.

– Vaikea sanoa, se ei ole minusta kiinni. Toivon tietysti, että asia osataan laittaa perspektiiviin, mutta faneilla on oikeus olla juuri sitä mieltä kuin he tulevat olemaan. 

Päivän lehti

12.7.2020