Kiekko

Teemu Selänteen Leevi-poika taklasi B-nuorten ottelussa HPK-pelaajaa ottelurangaistuksen arvoisesti – "Olisi voinut käydä pahastikin"

Hämeenlinnassa pelatussa lauantaisessa HPK:n B-nuorten SM-alkusarjan ottelussa nähtiin ikävä tilanne. Jokereiden pelaaja Leevi Selänne sai ottelurangaistuksen ryntäyksestä ajassa 59.53 taklatessaan HPK:n Jimi Rönkköstä.

Leevi Selänne on entisen NHL-tähden Teemu Selänteen poika.

– Taklaus tuli tosiaan vain seitsemän sekuntia ennen ottelun loppua. Selänne taklasi Rönkköstä selästä ja tämä lensi pää edellä laitaan. Se oli tarpeeton ja liian kovalla vauhdilla annettu taklaus.  Olisi voinut käydä pahastikin, HPK:n B-nuorten vastuuvalmentaja Janne Kujala sanoo.

Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjen mukaisesti ottelurangaistus johtaa aina erilliseen kurinpitokäsittelyyn, jossa pelikiellon pituus määrätään. Pelaaja, joka on saanut ko. rangaistuksen, on pelikiellossa kunnes asia on käsitelty kurinpitoelimessä ja kurinpitopäätös on annettu tiedoksi. Kurinpitäjä ei voi olla määräämättä pelikieltoa.

– Olemme sunnuntaina laittaneet kurinpidolle videot asiasta ja tällä viikolla selviää, millaisiin toimiin se kurinpidollisesti johtaa, Kujala sanoo.

Rönkkönen on ollut maanantaina lääkärin tutkittavana.

– Pää on ollut kipeä. Vielä en ole kuullut sieltä tietoa, mutta hän on ollut tänään jatkotutkimuksissa. Toivotaan, että on selvitty säikähdyksellä, Kujala päättää.

Jokerit voitti ottelun 6-3.