fbpx
Kiekko

Tero Lehterän SaiPan juhlakausi päättyi pettymykseen – Sihvonen: "Aikamoinen kupla puhkesi"

Petteri Sihvosen mielestä hauskan miehen maineessa olevan päävalmentaja Tero Lehterän luotsaamassa SaiPassa hymyt hyytyivät onnettoman pelin valmentamisen vuoksi.

 

SaiPa lähti 70-vuotisuhlakauteensa isoin odotuksin ja panosti ennätyksellisesti pelaajabudjettiinsa. Jalkeilla oli kaikkien aikojen kallein SaiPa-ryhmä, mutta lopulta tulos oli heikompi kuin päävalmentaja Tero Lehterän ensimmäisellä kaudella. Kausi päättyi, kun SaiPa jäi Ilveksen jalkoihin säälipleijareissa, eli pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Kaudesta jäi käteen siis lähinnä pettymys.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen löytää selkeän syyn SaiPan alisuorittamisen taustalta.

– SaiPassa oli tavallaan täydellinen yhtälö, oli innokas yleisö ja joukkue hyvin koottu. Muu yhtälö toimi, mutta yksi asia uupui – peli. SaiPa aloitti väärällä pelitavalla ja muutteli sitä kesken kauden. Se oli purettua, hyvin välttävää Meidän peliä. Ei sillä ollut mitään saumaa pärjätä. SaiPa jäi pelistä kiinni, Sihvonen alleviivaa.

– Ei auta vaikka on kuinka “nero” päävalmentaja tahansa – Liiga on sen verran raaka sarja, että jos pelistä jää kiinni, on turha kuvitella menestyvänsä.

Kiekkokiuas nostaa myös esiin mediaan pesiytyneen ilmiön, jossa valmentajia arvostetaan enemmänkin sen perusteella millaisia letkautuksia he julkisuuteen heittävät kuin millaista sisältöosaamista heiltä löytyy.

Lehterä esimerkiksi kuuluu huuliveikkona pidettyyn ryhmään, mutta Sihvonen ei ole vakuuttunut tämän valmentajakyvyistä.

– Kyllä tässä aikamoinenkin kupla puhkesi. Lehterä osoitti jo aikoinaan tv-studiossa, ettei hän ole mikään pelin valmentaja. Oli ammattivirhe Lehterältä lähteä jollain suunnitelmalla liikkeelle ja sitten kun vaihdetaan suunnitelmaa, ei ollutkaan valmiuksia siihen.

Mitä mieltä Sihvonen on SaiPan tulevaisuudesta? Se selviää Kiukaan lauteilta!

Menot