fbpx
Kiekko

Tuuliajolle ajautumisen vaara vaanii Ässissä – ”Saunakaveri Kotkaniemen puheet ja teot eivät kohtaa!”

Ässät kohautti aiemmin tammikuussa antamalla jääkiekkoliigassa kauden ensimmäiset päävalmentajapotkut Jyrki Aholle. Tilalle se valitsi Mikael Kotkaniemen tavalla, joka on puhuttanut kiekkopiirejä laajalti.

Kotkaniemi on itse ilmoittanut, että hänen johdollaan Ässät tulee pelaamaan nopeampaa jääkiekkoa kiekkokontrollin voimin.

Asiassa on yksi ongelma: jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ole havainnut Kotkaniemen teesien toteutuneen.

– Ässät aloitti esimerkiksi Ilves-ottelun hämmästyttävällä tavalla. Kymmenestä kerrasta jopa yhdeksän kertaa lähdetään omalta alueelta hyökkäämään purkukiekolla. Turpaanhan siinä tuli. Nyt on käynyt klassisesti se, että valmentaja on puhunut yhtä, mutta pelin teot ovat toista, Sihvonen lataa Kiekkokiuas-studiossa.

Mutta onko Kotkaniemelle annettava aikaa, että hän saa teesejään näkyville?

Sihvosen mielestä aika ei selitä sitä, että Kotkaniemen Ässien pelissä ei näy edes aikeita pelata päävalmentajan julkisuuteen lausumalla pelitavalla.

– Kotkaniemellä on kaunis ajatus, mutta ei Ässien pelaajilla olisi edes aikeita pelata kuten päävalmentaja puhuu. On turha kysyä onko ollut riittävästi aikaa, koska ohjeet pelaajille on selkeästi eri kuin julkisuuteen on sanottu. En ole kovin luottavainen siihen, että asiaa korjataan.

Kotkaniemellä on ollut Ässissä päävalmentajana myös yksi loppukevät aikaa, kun hän sai valmentaa päävalmentajana, kun silloinkin päävalmentaja Pekka Rautakallio sai potkut. Silloinkin Kotkaniemen eväät olivat ohuet.

– Urheilujohtaja Jari Korpisalo on ollut tehtävissään, kun seurassa on annettu kahdet potkut. Samalla seurassa on kaksi kertaa nyt turvauduttu Korpisalon saunakaveriin Kotkaniemeen. Vielä kerran, Korpisalo on ollut töissä seurassa vähän reilu kaksi vuotta ja Ässissä on annettu kahdet potkut. Jos Ässissä vielä yhdet potkut annetaan, niiden on jo sitten kohdistuttava Korpisaloon. Ei tässä ole rotia muuten enää. Ei hyvältä näytä porilaisen jääkiekon kannalta.

 

Menot