Kiekko

Tyly arvio raakana pöytään – "Tomek Valtosesta ei tule jäämään mitään perintöä Vaasaan"

Vaasan Sport kulkee Liigassa nyt neljättä kautta päävalmentaja Tomek Valtosen komennossa. Mutta onko Valtosen prosessissa tapahtunut minkäänlaista kehitystä?

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studio ei suostu silittelemään päitä.

– Tulokset eivät ole olleet häävejä, mutta pahempaa on tapa, joilla tuloksiin on tultu. Prosessi ei ole edennyt. Minulle ei ole käynyt selväksi mikä on Valtosen Sportin pelitapa. Identiteettiä ei oikeastaan ole. Se taas ei ole yksin Valtosen vika, vaan kaikki lähtee johtohenkilöistä, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ihmettelee.

Sihvonen näkee, että Valtosen eväät ovat olleet kepeät. Edes pelaajat eivät ole kehittyneet.

– Jos jostain valmentajasta sanotaan, että osaa kehittää pelaajia sitten siitä pitäisi olla näyttöä. Ei Valtosesta tule jäämään yhtään mitään perintöä Vaasaan, Sihvonen näkee.

Sport on ollut naimisissa Valtosen kanssa pitkään vaikka paljoa kehitystä ei ole havaittavissa. Samalla Sportin hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen on siirtynyt Liigan hallituksen puheenjohtajaksi.

Sihvonen näkee sen rakenteelliseksi ongelmaksi.

– Sport lähettää oman miehensä palvelemaan myös Liigan isompaa kokonaisuutta. Siinä annetaan tasoitusta. Ei siitä hyötyä vaasalaiselle jääkiekolle ole ainakaan, Sihvonen pamauttaa.

 

Päivän lehti

11.7.2020