fbpx
Kiekko

Tyylilleen uskolliset iskevät yhteen

Neljän ottelun voittoputkeen jääkiekkoliigassa yltänyt HPK jatkaa pelejään tiistaina kotiottelulla Mikkelin Jukureita vastaan. Kerhon toinen valmentaja Timo Turunen pitää mikkeliläisiä hankalana vastustajana.

– Jukurit on ilkeä vastustaja, tosi hankala pakkaus. Sen keskialueen sumppu ja puolustaminen intohimoisesti ovat olleet haastavia monelle joukkueelle. Katsoimme juuri Jukureiden edellistä peliä, eikä se anna hirveästi paikkoja vastustajalle, Turunen arvioi.

Valmentajan mukaan Jukureiden pelin rytmi on erikoinen.

– Se heittää vain kiekkoa omista pois ja vaikka seitsemän pitkää kiekkoa peräkkäin, jos peli sen vaatii. Jukurit on tyylilleen uskollinen ja napsii sillä pisteitä. Ylivoima on vaarallinen. Mikkelissä on myös tehty paljon pelaajakehitystyötä. Pelaajat ovat ottaneet askeleita eteenpäin ja kasvaneet liigapelaajiksi.

 

Turusen mielestä HPK on edistynyt yhteistyön jääkiekon pelaamisessa ja se näkyy viime otteluiden lopputuloksissa.

– Yhteistyö puolustamisessa ja hyökkäämisessä on parantunut huomattavasti. Olemme jaksaneet olla tyylillemme uskollisia ja saaneet pelitapaa vähän aktiivisemmaksi. Uskon, että aktiivinen yhteistyön jääkiekko on tällä hetkellä hoopeekoolaisuuden ydin, valmentaja paaluttaa.

Liigauransa avausmaalin lauantaina Kärppiä vastaan tehnyt puolustaja Markus Niemeläinen on Turusen kanssa samoilla linjoilla.

– Muutenkin pelaaminen on ollut raikasta ja tuntuu, että kaikki ovat samalla sivulla. Vuodenvaihteen jälkeen on kyllä tullut pelattua pelejä hyvin, Niemeläinen mietti.

Puolustaja myönsi, että avausmaali liigassa tuntui lauantaina hyvältä.

– Oli kiva saada ensimmäinen maali, olen sitä jo vähän odottanutkin ja maali oli helpotus. Nyt se on pois alta, Niemeläinen muistutti.

 

HPK:n loukkaantuneiden osasto saattaa olla pikkuhiljaa tyhjenemässä. Jos kaikki menee hyvin, on Juho Keränen mahdollisesti käytettävissä lauantaina Vaasassa ja Robert Leino ensi viikolla. Mathias Porseland on lisätutkimuksissa ja Jesper Lindgren palasi harjoituksiin maanantaina. HäSa

 

Menot