fbpx
Kiekko

Vai ei Liigan taso valmista nuoria pelaajia NHL:ään? – Sihvonen: "Se on ollut amatöörien puhetta"

Mikko Rantanen on ollut alkukaudella lyönnissä NHL-kaukaloissa. KUVA: Andy Lewis/Icon Sportswire/All Over Press

Mikko Rantasen loisto NHL-liigassa Colorado Avalanchen paidassa ei ole jäänyt Kiekkokiuas-studiolta huomioimatta. Rantanen on usein ollut Sebastian Ahon ja Patrik Laineen kaltaisten supertähtien varjossa Suomessa, mutta Rantanen on NHL-pistepörssissä jälleen piikkipaikoilla.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä Rantanen on vain erilainen pelaajatyyppi kuin Aho ja Laine.

– Rantanen ei ole niin säkenöivä pelaaja, mutta hänen suuruutensa on ihan mahdottomassa monipuolisuudessa. Rantasessa on mahdotonta nähdä heikkouksia, jotka estäisivät kokonaisvaltaista pelaamista. Puhutaan tekniikasta, taktisesta ymmärryksestä, fysiikasta tai psyykesta. Kun kaikki neljä on vahvassa tasapainossa, se antaa mahdollisuuden osallistua briljanttiin ketjupelaamiseen Coloradossa, Sihvonen sanoo.

Liigan ympärillä käytävässä keskustelussa on puhuttu, että liigajoukkueiden pelaaminen ei valmista pelaajia NHL:ään, mutta viimeaikaisten nuorien pelaajien esiinmarssi Pohjois-Amerikassa kielii toista. Meidän pelin viitekehys ei olekaan ollut tuhon tie, vaikka sitä on sellaiseksi yritetty maalata. Päinvastoin.

– On ollut amatöörimäistä puhetta, että Liigan peli ei kehittäisi NHL:ään. Ei se ole niin, että katsotaan jotain Liigan tasoa, yleisömääriä, vaan pitää katsoa miten Liigassa on pelattu. On pelattu sellaista jääkiekkoa, mikä sisältää kaiken mahdollisen mitä jääkiekkoon voi kuulua. Tällaisilla pelaajilla on mahdollista sopeutua mihin tahansa pelikulttuuriin.

Menot