Kiekko

Vegasin tuhkimotarina repii koko NHL:n ajattelua uusiksi – ”Tähtiä ei ole tarvittu voittamiseen”

Vegas Golden Knights otti ensikiinnityksen Stanley Cupista maanantain ja tiistain välisenä yönä. Sensaatiomaista temppua virittelevä Golden Knights on laajennusjoukkueena päässyt jo lähelle mestaruutta, vaikka harva laski sille edes saumaa pudotuspeleihin.

– Vegasin joukkue on kerätty mielenkiintoisista pelaajista, jotka ovat olleet puhkeamaisillaan kukkaan. Se on viisaasti koottu. Se missä monella ei ole lyödä neljää tasaista ketjua pöytään, Vegasilla on. Muilla on todellisia tähtiä, mutta Vegas on tasainen joukkue, joka pelaa yhdessä sitoutuneesti. Se varmasti ravistelee ajattelua. Tähtiä ei ole tarvittu. Vegasin kertomus on jo tarinatasolla mielenkiintoinen juttu, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen sanoo.

Ensimmäinen finaali antoi pelillisiä vastauksia, mutta vain vähän. Washingtonin on jatkossa pyrittävä eliminoimaan Vegasin uhkapelijääkiekon sattuman määrää.

– Tässä on kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Vegas on pelannut läpi kauden nopeaa pystysuunnan jääkiekkoa, jossa pyritään totaaliseen prässiin. Washington taas pyrkii rytmittämiseen sekä hyökkäämisessä ja puolustamisessa. Siinä Washington tosin epäonnistui totaalisesti, Sihvonen lausuu.

Lisää Stanley Cupin ensimmäisestä näytöksestä Kiekkokiukaan videolta: