Kiekko

Yllätys muhii Liigan välierissä? – ”Asetelma on todella herkullinen”

Liigan välierät pääsevät tiistai-iltana täyteen vauhtiin, kun runkosarjan voittanut Kärpät isännöi CHL-mestari JYPin puolivälierissä kellistänyttä HIFK:ta. Kiekkokiukaan voimalaiturit Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen kiinnittävät huomionsa monin eri kulmin sarjan vääntöön.

Yksi johtopäätös on, että ensimmäistä kauttaan Kärppien päävalmentajana toimivan Mikko Mannerin juurrutama Kanada-jääkiekko joutuu HIFK:n uusitun peli-identiteetin myötä kauden suurimpaan testiin, kun ottelusarjassa vastassa on HIFK.

– Jos HIFK puolustaa viisaasti, se voi pakottaa Kärpät muuttamaan omaa pelitapaansa. Tämänkaltainen kisa siinä tullaan käymään, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen arvioi ennakkoon.

Sihvonen arvioi, että ilman tehomies Erik Thorellia illan otteluun lähtevällä HIFK:lla on ottelusarjassa sauma yllätykseen – ja siitä hatunnosto kuuluu myös päävalmentaja Ari-Pekka Selinille. Jos HIFK:ssa oli edellisen päävalmentajan, Antti Törmäsen, aikana lähinnä vain tunne pelissä, sen rinnalle on Selinin ja hänen esikuntansa mukana tullut myös järki.

Mutta vain se, että viisikkopelaaminen on kunnossa, ei tule HIFK:lle riittämään yllätykseen. Myös erikoistilannepelaamisessa HIFK:n on pakko onnistua. Puolivälierissä HIFK oli vaisu niin ylivoimalla (12,50%) kuin alivoimallakin (75,00%). Kärppien vastaavat luvut olivat merkittävästi paremmat.

– Arvostan sitä, mitä Selinin johdolla on tehty. Hän on heittänyt roskapönttöön, sen mitä Törmänen ja esimerkiksi Raimo Summanen yrittivät. Asetelma tähän välieräsarjaan on todella herkullinen.

Katso analyysi kokonaisuudessaan oheiselta videolta:

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic