Kiekko

Yllätysnimi nousee Nuorten Leijonien päävalmentajaksi Jussi Ahokkaan jälkeen? – "En ymmärrä"

Hämeen Sanomien Kiekkokiukaan saamien vahvistamattomien tietojen mukaan yllätysnimi olisi seuraamassa Jussi Ahokasta Nuorten Leijonien päävalmentajana.

Leijona-legenda ja Jokereiden apuvalmentaja Raimo Helminen on nousemassa seuraamaan Ahokasta ensi kaudelle. Ilta-Sanomat on uutisoinut aiemmin, että Nuoria Leijonia tällä hetkellä luotsaava Ahokas siirtyy ensi kaudeksi KooKoon päävalmentajaksi.

Hämeen Sanomat uutisoi aiemmin, että Jääkiekkoliitto olisi kysynyt Marko Virtasen ja Tuomas Tuokkolan halukkutta tehtäviin.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen suhtautuu suurella varauksella Helmisen,  joka on jo aiemmin urallaan valmentanut Nuoria Leijonia, nimeen.

– Miksi ihmeessä pitää ottaa tällaisia riskejä? Miksi loikataan nyt Raipe Helmiseen? Miksi se ei voisi olla esimerkiksi vaikkapa Marko Virtanen tai Tuomas Tuokkola? Riskit olisivat pienemmät ja heillä olisi enemmän päävalmentajakokemusta, Sihvonen ihmettelee.

– Jollain tapaa Nuoret Leijonat on herkkä paikka. Helmisen voi sanoa olevan päävalmentajaputkessa, mutta ehkä tällä haavaa oikea paikka olisi ollut Liiga tai Mestis. Jonkinlainen kummolalainen jäänne on se, että kunnioitetaan tällä tavalla legendoja.

– Sen verran Helmistä puolustan, että hän on valmentanut pitkään ja arvatenkin hyvin, ei muuten häntä Jukka Jalonen ja Lauri Marjamäki valmennustiimiinsä olisi halunnut. Mutta miksi nyt Nuoriin Leijoniin? En ymmärrä.

 

Menot