Jouluna on aikaa kiireettömälle makumatkalle. Tämä kolmen ruokalajin menu sopii myös joulupöytään, jos haluat perinteisten herkkujen sijaan jotain aivan muuta.
Toimittaja -Nanna Rintala
Glögikausi alkaa marraskuun pimeinä ja synkkinä iltoina tai ensilumen leijaillessa hiljalleen maahan sunnuntaisen ulkoilupäivän päätteeksi. Siitä lähdetään...
Oranssinkeltaisen hedelmälihan maussa on pähkinää ja hieman makeutta. Se sopii hyvin risottoon, keittoon, täytettäväksi ja täytteeksi. Soseutettuna sitä voi...
Syksyn myötä laskeudutaan takaisin arkirutiineihin. Harmillisen usein alkaa myös pieni epätoivon kierre: mitä tänään syötäisiin? Pienellä...
Kukapa meistä ei olisi välillä kuumeisesti googlaillut uutta kanaruokaa arjen piristykseksi? Kokeile tuoda ruokapöytään tehoa vaikka näillä resepteillä.
Olipa ruokavalio mikä tahansa, yhä useamman grilli täyttyy entistä reippaammin kasviksista. Kasviksista saa loputtomasti hienoja grillattavia pääruokia ja...
Kukapa ei haluaisi taikoa houkuttelevaa tarjoilua minimalistisella vaivannäöllä? Yhtälö ei ole lainkaan mahdoton. Ratkaisu piilee antipastipöydässä, jossa on...
Vapun aika on varsinaista uppopaiston sesonkia. Vastapaistettuja, kuoresta hiukan rapeita ja sisältä unelmanpehmeitä leivonnaisia ei voi vastustaa.
Paaston aika loppuu pääsiäiseen. Silloin saa herkutella leivonnaisilla ja jälkiruuilla mielin määrin. Pashasta voi tehdä vegaanisen vaihtoehdon.
Kotimaisen kalan syöminen on hieno ympäristöteko, sillä luonnonkalan tai Itämeren rehulla kasvatetun kalan käytön lisääminen puhdistaa vesistöjä ravinteista.