Kolumnit

Kyllä ärsyttää, kun Hämeenlinnassa puhutaan kaiken aikaa ”klassisesta musiikista”, kun tarkoitetaan Sinfonia Lahden konsertteja.Käsitesekaannusta ovat viljelleet kaupunginhallituksen jäsenet ja kaupunginjohto erityisesti silloin, kun he ovat puhuneet Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön asioista ja

Kun demokratia on kuolemassa, missä on kansa? Puolassa se kulki massana kaduilla kynttilät kädessä.Viime viikolla kymmenet tuhannet ihmiset osoittivat mieltään, koska maan senaatti hyväksyi lauantaina kiistellyn lain.

Luokkahuoneen oli vallannut joukko eläkeikäisiä metsästäjiä. Ja minä.Oli menossa Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) etsintäkurssi. Tunsin tulleeni väärään paikkaan, mutta kuuntelin korvat höröllä kertomuksia maasto- ja helikopterietsinnöistä.

Tylsyys on tuskastuttava tila. Niin tuskastuttava, että yhden tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta miehestä ja yksi neljästä naisesta ottaisi mieluummin sähkösokkeja kuin istuisi 15 minuuttia yksin ajatustensa kanssa.Ihminen on mestari hankkiutumaan eroon epämukavasta kiinnostavan poissaolosta.

Kirjoittaja on Kettukin toiminnanjohtaja, Hämeenlinna. Kuva: -

Syitä on varmasti yhtä monia kuin tekijöitä. Joillakin alkusysäys on luotettavaksi koettu tuttava tai hyvä ystävä, joka houkuttelee mukaan. Sitä aloittaa helposta ja pikkuhiljaa ajautuu kovempiin. Lopulta huomaa olevansa kierteessä, josta on vaikea kiemurrella pois.