Kolumnit

Kollega kirjoitti miesnäkökulmasta (HäSa 20.10) ahdistelun vastaisesta #metoo-kampanjasta. Se kirvoitti toimituksen aamupalaverissa meluisan keskustelun.Kaikki naiset ja muutama mieskin muistivat monia kähmintöjä erinäisillä työpaikoilla ja työtilanteissa, vapaa-ajasta puhumattakaan.

Kun soittaja alkoi kertoa tarkemmin tapauksesta, tuli olo, että tämän tarinan olen kuullut monta kertaa aikaisemminkin. Valitettavasti.Muistan itsekin huijarin hyvin. Hän oli karismaattinen, älykäs, tyylikäs ja vakuuttava.

On hyvä, että työhaluttomuudesta keskustellaan. Jokaisen työikäisen tulisi osallistua kykyjensä mukaan oman elämänsä rahoittamiseen ja yhteiskunnallisten velvoitteiden suorittamiseen.On kuitenkin aina niitä, jotka eivät tuohon kykene.

Tiedän aivan hyvin, että tämä juttu on tuomittu epäonnistumaan. Kirjoitan silti.Sosiaalisessa mediassa ryöppyää suuresta maailmasta lähtenyt #metoo-kampanja, jossa ihmiset, naiset ja miehet, mutta pääasiassa naiset kertovat joutumisestaan seksuaalisen ahdistelun kohteiksi (me too, suom.

Helpotuksen huokaus oli aistittavissa Hattulan Juteinitalon auditoriossa maanantai-iltana, kun päättäjät saivat ainakin tällä erää loppuun viime vuoden tilinpäätöksen käsittelyn.Auditoriossa istui joukko, joka oli selvästi päättänyt pitää mölyt mahassaan.

 Kuva: Terho Aalto

Popmusiikin kuningatar ei tahdo vanhentua.Madonna jälleen Photoshop-kohun keskellä: uusissa kuvissa 59-vuotiaan laulajan rypyt kadoksissa, kertoi Iltalehden verkko-otsikko sunnuntaina (15.10.2017).Varsinaisesti ei mitään uutta länsirintamalta.