Kolumnit

On hyvä, että työhaluttomuudesta keskustellaan. Jokaisen työikäisen tulisi osallistua kykyjensä mukaan oman elämänsä rahoittamiseen ja yhteiskunnallisten velvoitteiden suorittamiseen.On kuitenkin aina niitä, jotka eivät tuohon kykene.

Tiedän aivan hyvin, että tämä juttu on tuomittu epäonnistumaan. Kirjoitan silti.Sosiaalisessa mediassa ryöppyää suuresta maailmasta lähtenyt #metoo-kampanja, jossa ihmiset, naiset ja miehet, mutta pääasiassa naiset kertovat joutumisestaan seksuaalisen ahdistelun kohteiksi (me too, suom.

Helpotuksen huokaus oli aistittavissa Hattulan Juteinitalon auditoriossa maanantai-iltana, kun päättäjät saivat ainakin tällä erää loppuun viime vuoden tilinpäätöksen käsittelyn.Auditoriossa istui joukko, joka oli selvästi päättänyt pitää mölyt mahassaan.

 Kuva: Terho Aalto

Popmusiikin kuningatar ei tahdo vanhentua.Madonna jälleen Photoshop-kohun keskellä: uusissa kuvissa 59-vuotiaan laulajan rypyt kadoksissa, kertoi Iltalehden verkko-otsikko sunnuntaina (15.10.2017).Varsinaisesti ei mitään uutta länsirintamalta.

 Kuva: Niclas Makela

olli-pekka.heinonen@oph.fiJos et sattunut tietämään, niin Wernicken ja Brocan alueet löytyvät aivoistasi. Ne säätelevät kieltä; ensin mainittu sen ymmärtämistä ja jälkimmäinen tuottamista.