Julkaistu: 03.10.2017 07:47
-
Päivitetty: 03.10.2017 08:06

Eläin rakastetaan sairaaksi

Suurin järkytykseni elämäni ensimmäisellä Lontoon reissulla olivat kaksijalkaiset koirat, jotka raahasivat etujaloillaan kärryihin survottua takapäätään.

Eivät ne olleet enää eläimiä, vaan perheenjäseniä, jotka kipittivät baskeri vinossa ja rusetti ojennuksessa äidin tai isin perässä.

Kertaakaan en nähnyt koirien tekevän tarpeitaan nurmikolle. Hyvä jos ne uskalsivat haukahtaa tai heilauttaa vaisusti häntäänsä.

Me jalostamme ja syötämme lemmikkimme kuolemansairaiksi.

Kun eläin sairastuu, me viemme ystävämme lääkäriin korjattavaksi hinnalla millä hyvänsä. Ja kaiken tämän teemme pyhän eläinrakkauden nimissä.

Joskus suurinta rakkautta olisi ymmärtää päästää irti.

Menetykset ovat osa elämää. Ei eläin ole täällä maailmassa vain meitä varten. Ei koira nauti jalattomuudesta tai kaulaa kuristavasta kravatista.

Vielä parikymmentä vuotta sitten oli ajatus kahdesti päivässä koirille annettavasta insuliinipiikistä vähintään yhtä outo kuin eläimen syöpähoidot. Eivät koirat käyneet 1980-luvulla fysioterapiassa.

Nyt lemmikkien hoitaminen on luonnollista. Sen ovat huomanneet myös vakuutusyhtiöt, jotka ovat korjanneet lemmikkieläinvakuutusten korvaussummia. Vaikka esimerkiksi 3000 euron korvaussumma tuntuu valtavalta, ei se sitä tosiasiassa ole.

Lemmikeistä on tullut hyvätuloisen keskiluokan harrastus. Mustin ja Mirrin kulut nousevat joka kuukausi 200-300 euroon. Vielä kun Fifille ostetaan Voguen pujoliivi ja Swarovskin strassikorut, ollaan jo elitistejä.

Minun täytyy myöntää, että olen äiti aina, kun puhun kissoilleni Intolle ja Topille. Eläinlääkäri kutsui kissojani kaupungin kalleimmiksi kolleiksi sen jälkeen, kun imuriksi herjattu Topi oli leikattu kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla katin ohutsuolesta löytyi osa lelua ja toisella kerralla röntgenissä näkyi silmäneula ja lanka. Rahaa paloi pari tonnia.

Vuoden vanha Into on ehtinyt vasta piipahdella kukkarollani, mutta vielähän tässä on vuotta jäljellä. Korvapunkkien häätäminen, vatsatulehduksen hoitaminen ja kolliuden menetys tekevät vasta tuhat euroa, joka on nappikauppaa lemmikkibisneksessä.

Kissat ovat meille niin rakkaita lemmikkejä, että ne hoidetaan aina, kun se on mahdollista. Hyvälläkään hoidolla ei lemmikistä kuitenkaan tehdä ikuista.

 Kuva: -

– Nyt meil on kuulkaas huikee idis keskustan elävöittämiseksi ja matkailun vetonaulaksi. Ollaan Matkailun, kaupungin kehittämisjengin ja asuntojenomistajaklaanin kanssa saatu sellanen pöhinä päälle, että tää kaupunki menee näillä jutskilla #etiäpäin.