Julkaistu: 06.10.2017 05:00

Tunnustan valehdelleeni

Nyt on tuotettava lukijoille pettymys, toivoakseni edes osittain katkeransuloinen.

Tunnustan valehdelleeni. Olen tehnyt sen tieten, tarkoituksella ja toistuvasti. Vuosia. Tänäänkin.

Otetaan pari esimerkkiä viime aikojen perjantaipakinoistani.

Nautin suunnattomasti sähköpolkupyörällä ajamisesta. Öisin hivelen salaa autotallissa upouutta sähköautoani, tulipunaista Teslaa, ihailen sanattomasti sen sulavaa pakoputkettomuutta. Ei ensinkään pakoputkia!

Dementoituneilta vanhuksilta ryövätään rahat tarpeettomilla kattoremonteilla. Vähät minä siitä.

Vapaan vääristelyn aikakautena joku kopioi tuon kohdan ja jakaa läpi koko maan piirin.

Että se kehtaa!

Pahennuksen tsunami vyöryy ylitseni läpi seuraavankin elämän aina kolmanteen ja neljänteen ulottuvuuteen. – Se on tietysti minulle aivan oikein.

Kaikki lehteen kirjoitettu otetaan totena, vaikka totuutta ei hyvänen aika ole olemassakaan.

Lisäksi joitakin asioita, kuten suomalaisten teknologiauskovaisuutta tai ylitsevuotavaa ympäristötietoisuutta ei nyt vaan saisi pilkata.

Asiat eivät ikinä ole juuri sellaisia, miltä ne yhdestä kulmasta näyttävät. Ei edes pallo ole pyöreä tai diesel-auto kestävä ja taloudellinen.

Todellisuus on aivan liian sirpaleinen. Itse kukin huutaa täällä ihan liikaa vain omaa erinomaisuuttaan.

Silti oma totuus saattaa olla merkityksellinen sen kautta, että monen muunkin arkielämän kokemus on sen kanssa yhtäpitävä tai samansuuntainen. Tämä taas saattaa tuntua joidenkin asiaansa vihkiytyneiden eli aitojen tositietäjien mielestä uhkaavalta. Minä kyllä tiedän! – Enkä vain minä, mutta tutkimukset ja tuorein selvitys.

Mielipiteilläni ei ole hyttysen ininää isompaa merkitystä, mutta voisivatko tavalliset ihmiset olla sittenkin edes toisinaan oikeassa omissa asioissaan?

Jaksan loputtomasti ihmetellä kaikista saamistani hienoista lukijapalautteista kenties hienointa, jonka sain vuosi tai pari sitten eräänä iltana Kahvila Vinkalossa. Palautteen antaja sanoi kirjoituksiani eettisesti korkeatasoisiksi. Huh.

Eiväthän nämä nyt sellaisia ole. Ei tämä ainakaan.

 Kuva: -

– Nyt meil on kuulkaas huikee idis keskustan elävöittämiseksi ja matkailun vetonaulaksi. Ollaan Matkailun, kaupungin kehittämisjengin ja asuntojenomistajaklaanin kanssa saatu sellanen pöhinä päälle, että tää kaupunki menee näillä jutskilla #etiäpäin.