Julkaistu: 09.01.2018 02:00
-
Päivitetty: 09.01.2018 06:41

Apteekki – tuo arjen suuri seikkailu

Taannoin apteekki oli paikka, jossa piipahdettiin ohimennen muiden asioiden hoidon lomassa hakemassa tarvittavat tropit. Ilman sen kummempaa henkistä valmistautumista ajan varaamisesta puhumattakaan.

Apteekista saa yhä edelleen helpotusta moneen vaivaan ja elämää ylläpitäviä ihmelääkkeitä, mutta liian simppeliä asiointi ei ole ollut pitkään aikaan.

 

Yllättäen apteekit ovat ottaneet vastuulleen kansalaisten hyötyliikunnan. Jos yrität saada kahta reseptilääkettä yhdellä käyntikerralla, saat niistä mukaasi toisen ja ohjeen poiketa uudemman kerran kolmen päivän päästä sitä toista noutamaan. Eikä sillä, etteikö lääkettä löytyisi hyllystä. Ihan siitä farmaseutin olan takaa.

Kun Kela jonakin päivänä julkaisee tutkimuksen, että tällä ihmisarvoa alentavalla asiakkaiden juoksuttamisella vaikutetaan lääkehävikkiin, on summien parasta olla henkeäsalpaavia.

 

Jännyyttä lääkeasiointiin ovat tuoneet myös lääkkeiden hinnoittelun ja korvattavuuden vaihtelut. Koskaan ei tiedä etukäteen, minkä väristen pillereiden kanssa apteekista poistut ja kuinka syvältä kuvetta kaivaneena.

Tuttu, hintatietoinen apteekin asiakas havahtui äskettäin oudon suureen loppulaskuun. Syyksi paljastui pakkaus. Valmistaja oli hinnoitellut lääkkeen lasipulloon pakattuna 28 (kaksikymmentäkahdeksan) euroa tyyriimmäksi kuin saman lääkkeen läpipainopakkauksessa.

 

Valitettavasti farmaseutti ei tätä heti huomannut, valitettavasti asiakas maksoi lääkkeet pankkikortilla ja valitettavasti apteekki oli äskettäin uusinut kassajärjestelmänsä.

Toinen farmaseutti sermin takaa ehdotti ystävällisesti lisää hyötyliikuntaa. Haluaisiko asiakas tulla seuraavana päivänä uudestaan, jotta kuitit ja maksut saataisiin vastaamaan todellisuutta?

 

Onneksi kenelläkään asianomaisella ei painanut migreeni päälle, ja tilanteesta selvittiin hyvässä hengessä. Silti: jos apteekissa käyntiin pitää varata aikaa 45 minuuttia yllättävien käänteiden varalta, täytyy joidenkin asioiden muuttua.

Asiakas haluaa apteekkeihin löhötuoleja. Laskun niistä voi lähettää vapaavalintaisesti Kelaan, lääkefirmoille tai tietojärjestelmien myyjille.

 Kuva: -

– Nyt meil on kuulkaas huikee idis keskustan elävöittämiseksi ja matkailun vetonaulaksi. Ollaan Matkailun, kaupungin kehittämisjengin ja asuntojenomistajaklaanin kanssa saatu sellanen pöhinä päälle, että tää kaupunki menee näillä jutskilla #etiäpäin.