Julkaistu: 16.05.2018 14:07
-
Päivitetty: 17.05.2018 14:08

Lapa jäähän ja isän nimi lehteen

Edesmenneen hiihtolegendan poika.

Mika Myllylän poika.

Kun 16-vuotias, nuorten jääkiekkomaajoukkueiden vakiokasvo Wiljami Myllylä siirtyi kuun alussa Kokkolan Hermeksestä Helsingin IFK:hon, kirjoitettiin hänestä lehtiotsikoissa ja keskustelupalstojen avauksissa näin.

Tulistuin. Siitäkin huolimatta, etten yllättynyt. Vihaksi minua pistää noissa otsikoissa oikeastaan kaksi asiaa. 

Ensiksi se, että Mika Myllylän haamua käytetään edelleen sokeasti hyväksi klikkien ja huomion toivossa. Rauha hänen muistolleen. Onneksi niissä ei sentään lukenut "dopingskandaalissa ryvettyneen hiihtäjän poika".

Aggressioni alkoi saada surun piirteitä, kun tajusin, että näin nuoremmasta Myllylästä tullaan uutisoimaan, ja puhumaan, aina.


Jos vanhempi kantaa julkisuuden taakkaa reppuselässään, siirtyy osa siitä hänen lapsilleen. Näyttelijän tytär. Tasavallan presidentin poika. Jopa tasavallan presidentin koira. 

Kuvat ja kaneetit täyttävät iltapäivälehdistön sivut ja ihmisten mielet.

Mutta entä sitten, kun lapsi on itsekin menestyjä? Sellainen, josta puhuttaisiin ilman vanhempien jättämää henkistä perintöäkin? Milloin loppuu puhe jonkun lapsesta?


Wiljami Myllylä on itse todennut (Ilta-Sanomat, 4.3.2016), että hän haluaa tulla tunnetuksi jääkiekkoilijana, ei isänsä poikana.

Myllylä muutti pois kotoa 14-vuotiaana unelmansa perässä. Hän on suomalaisen jääkiekon huippulupaus. Viime kaudella rikkoutuivat lähes kaikki A-nuorten Mestiksen ennätykset, vaikka hän oli yksi sarjan nuorimmista pelaajista.

Tällaista menestystä ei saavuteta geeneillä tai isän nimellä, vaan kovalla työnteolla.

Ei sukulaisuutta tarvitse unohtaa tai peitellä julkisuudessa. Ei Wiljamin, ei median, ei kahvipöytäkeskustelijoiden. Tärkeämpää on, että hänen omat saavutuksensa noteerattaisiin ensin. Niissä on jo nyt paljon hehkutettavaa, mutta se kaikki hukkuu isän kaikujen alle.


Mitä Myllylä voi tehdä päästäkseen esiin isänsä varjosta? 

Kyllä siihen jotain yliluonnollista tarvitaan.

Vai auttaisiko jo pelkkä "Mikan pojan" korvaaminen "Wiljamilla"?
 

 Kuva: Picasa

 Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julisti vaalivoittonsa jälkeen vallan palautuneen nyt kansalle, tavalliselle amerikkalaiselle. Sama Unkarissa, jossa pääministeri Victor Orban haluaa hänkin turvata juuri tavallisen unkarilaisen aseman.Eikä ihanne ole vieras meillekään.

Pohjantähden vakuutusasiakkaat, jotka omistavat yhtiön, ovat kokeneet kovia. Yhtiön koko johto vaihdettiin heidän äänillään viime syksynä, jotta "yhtiö säilyisi paikallisena ja palvelevana".Ylimääräinen yhtiökokous vedettiin läpi pikavauhtia lähes ilman keskustelua.